Ga direct naar inhoud

Vacature: vrijwillig publieksboswachter op Buitenplaats De Tempel, Rotterdam

Op Buitenplaats De Tempel kan jij dé sleutelrol tussen publiek, natuur en cultuurhistorie vervullen. Vanuit de boomgaard met oude fruit- en walnotenbomen maak je contact met bezoekers. Houd je van natuur of cultuurhistorie, ben jij gastvrij en lijkt het je leuk om bezoekers welkom te heten en te enthousiasmeren voor het werk van Natuurmonumenten? Dan zoeken we jou!

Vrijwillige boswachter Julia op Landgoed De Tempel en het Rotterdams platteland
Aan de slag op bijzondere plek: 

Als je aan de slag op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam-Overschie dan werk je vanuit een groen Rotterdams rijksmonument. Ons doel is simpel, maar belangrijk: we laten bezoekers ervaren hoe waardevol en bijzonder de natuur, het cultureel erfgoed en de landschappen zijn. En dat aan de rand van Rotterdam. Hoe meer mensen dit inzien, hoe beter we deze gebieden kunnen koesteren. En daar kom jij in beeld! 

Wat ga je doen? 

Op zondagen zijn we met een infopunt aanwezig op Buitenplaats De Tempel. Één van de laatst overgebleven buitenplaatsen van Rotterdam waar in de 18e eeuw de oud-burgemeester van Rotterdam zelfs heeft gewoond! Je verwelkomt bezoekers en spontane voorbijgangers. Je maakt een praatje, deelt wandel- en fietstips, vertelt bijvoorbeeld mooie (natuur)verhalen over De Tempel en polst of ze Natuurmonumenten willen steunen door lid te worden. 

Vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten, iets voor jou?

Julia, vrijwilliger op het Rotterdams platteland en zichtbaar op bovenstaande foto, legt uit waarom zij vrijwilliger is geworden.

“Ik ben vrijwilliger bij Natuurmonumenten omdat ik graag in de natuur ben. En daar is er zo weinig van in Nederland, zeker in de regio Rotterdam! Ook vind ik het leuk om contact met mensen te hebben. Als vrijwilliger kan ik dit perfect combineren: in de natuur mensen laten ervaren hoe fijn het is om planten en dieren in de buurt te hebben. Maar ook hoe belangrijk het is dat we natuur en dieren beschermen. De meeste mensen weten dat eigenlijk al, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.”

Wat bieden wij?
  • Werk op één de mooiste plekken rondom Rotterdam
  • Afwisselend vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team van vrijwilligers
  • Een inwerkprogramma, een buddy en een training om je te ondersteunen bij het werven van leden
  • Een vast contactpersoon
  • Een reiskostenvergoeding
  • Een vrijwilligerscontract incl. verzekering
  • Kleding passend bij je functie (in bruikleen)
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten
Meld je aan!

Lijkt het je leuk om als publieksboswachter aan de slag te gaan of heb je vragen?  Stuur dan een mail naar boswachter Cynthia Meulenkamp via [email protected].

Na ontvangst van jouw reactie starten we eerst met vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten, tijdens deze bijeenkomsten kom je erachter of deze vrijwilligersfunctie en Natuurmonumenten bij je past.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid