Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Honing slingeren op De Sprengenberg

Honing slingeren op De Sprengenberg

0
Waar

De Sprengenberg

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
 • NormaalGratis
 • LedenprijsGratis
Kinderen
 • NormaalGratis
 • LedenprijsGratis
 • Gratis
Activiteit

Honing slingeren op De Sprengenberg

Honing slingeren

Dat bijen honing maken wist je misschien al? Maar hoe komt de honing van een raat in een potje? Om de honing uit de raten te krijgen maakt de imker gebruik van een honingslinger, dit is een soort centrifuge. Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Kom tussen 13.00 en 15.00 uur naar Informatieschuur De Pas voor een demonstratie honing slingeren van onze imker.

Honing snoepen

Bij honing slingeren hoort natuurlijk honing. Maar wist je ook dat de smaak van de bloemen, te proeven is in de honing? Als een bij heel veel nectar van de lindes heeft gesnoept, krijg je lindehoning. En heeft hij veel van de heide geproefd, dan krijg je heidehoning. Kom het verschil proeven en als je het lekker vindt, kun je natuurlijk een potje honing mee naar huis nemen!

Zaadbommetjes maken

Het gaat in Nederland niet goed met de wilde bloemen. En dat is slecht nieuws, want wilde bloemen zijn heel belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder geen insecten geen vogels. Om heel Nederland weer in bloei te zetten kunnen kinderen deze middag, voor een klein bedrag, bij ons een zaadbommetje komen maken. Neem deze na afloop mee naar huis en zoek een mooi plekje in de tuin voor het bommetje. Het kan even duren, maar uiteindelijk krijg je een mooi stukje “wilde natuur” in je tuin.

Wandelen

Wil je voor of na je bezoek aan onze bijenstal ook nog even de benen strekken? Wandel dan één van onze mooie routes over De Sprengenberg. Kijk hier voor meer informatie.

Handig om te weten

 • Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon tussen 13.00 en 15.00 uur naar de Informatieschuur op Erve De Pas in Haarle.
 • Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
 • LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Informatieschuur Erve De Pas
 • Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn) (OV)
 • Erve De Pas ligt aan de rand van De Sprengenberg ten zuiden van het dorp Haarle. Op de hoek Molenweg/ Oude Deventerweg.
logo