Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB route Sallandse Heuvelrug

Mountainbiken

MTB route Sallandse Heuvelrug

Vroeger gleden zware gletsjers door dit gebied waardoor je hier nu kunt genieten van glooiende landschappen met on-Nederlandse vergezichten. De Sallandse natuur kenmerkt zich door gevarieerde bossen, paarse heide en weer als vanouds kabbelende riviertjes.

Deze MTB-route brengt je langs het zuidelijke deel van de Sallandse Heuvelrug over verharde en onverharde paden. De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Onderhoud

De MTB-routes zijn onderdeel van het MTB-netwerk van de Regio Twente. Deze routes worden door vele enthousiaste vrijwilligers onderhouden. Klachten of meldingen over de route kunnen gedaan worden via mountainbikentwente.

MTB-vignet gewenst

Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst. Natuurmonumenten gebruikt de inkomsten van het vignet om de MTB-routes en de natuur eromheen te onderhouden. Lees hier meer.

Je kunt je MTB-vignet hier online bestellen.

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Praktisch

Extra informatie

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.