Sjaasbergergank 2022

Waar

Genhoes

Vertrekpunt

    Geuldal en Genhoes, Schaelsberg, De Kluis

    Molenweg 26305 PT Schin op Geul

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Volgeboekt

Activiteit

Sjaasbergergank 2022

Sjaasbergergank

De Sjaasbergergank trekt ieder jaar op de laatste zondag van juni vanaf walem de Schaelsberg op voor een openluchtmis bij de Kluis in Valkenburg, de voormalige kluizenaarswoning met een kapel op de berg. Dit jaar op zondag 26 juni tussen 9.30 en 10.00 uur. 

Openluchtmis

Naast de kapel staan die zondag vele rijen stoelen, dit is de plek waar de pastoor van de Mauritiusparochie in Schin op Geul de volksmis opdraagt om 10.00 uur. Een zangkoor luistert de openluchtmis op en de schutterij houdt de erewacht. De pastoor zegent de speciale ‘teunisbroodjes’, die gebakken zijn met geneeskrachtige kruiden. Zij danken hun naam aan de patroonheilige van de Kluiskapel, Sint Antonius. De teunisbruèdsjes worden uitgedeeld aan de bezoekers.

Leonardiskermis

Na afloop van de mis openen de schutters met kamerschoten de Leonarduskermis. Het is een mix van traditionele en moderne attracties, aantrekkelijk voor jong en ouder. Er is een buitenterras met koffie, Limburgse vlaai, Limburgs bier en spek en ei tegen contante betaling verkrijgbaar. De muziek maakt de sfeer compleet tijdens deze eeuwenoude Limburgse traditie.

Luid het klokje

Luid met ons, digitaal, het noodklokje van de Kluis in deze tijd van Corona.

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo