Erfgoed ontdekken

Sjaasbergergank 2022

Sjaasbergergank 2022

Genhoes
Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Sjaasbergergank 2022

Sjaasbergergank

De Sjaasbergergank trekt ieder jaar op de laatste zondag van juni om 9.30 uur vanaf Walem de Schaelsberg op naar de kluis, de voormalige kluizenaarswoning met een kapel op de berg. Dit jaar op zondag 26 juni. 

Openluchtmiss

Naast de kapel staan die zondag vele rijen stoelen, dit is de plek waar pastoor Dieteren van de Mauritiusparochie in Schin op Geul na de bedevaart de dialect mis opdraagt om 10.00 uur. Mannenkoor Inter Nos luistert de Heilige mis op en schutterij Jonge en Oude Nobele uit Valkenburg vormt een erehaag rondom het altaar.  De pastoor zegent de speciale ‘teunisbroodjes’, die gebakken zijn met geneeskrachtige kruiden. Zij danken hun naam aan de patroonheilige van de Kluis-kapel, Sint Antonius. De teunisbruèdsjes worden uitgedeeld aan de bezoekers.

Leonardiskermis

Na afloop van de mis om 11.00 uur openen de schutters met kamerschoten de Leonarduskermis. Het is een mix van traditionele en moderne attracties, aantrekkelijk voor jong en oud. Er is een buitenterras met koffie, Limburgse vlaai, Limburgs bier en spek en ei tegen contante betaling verkrijgbaar. De live muziek van 'Tuub 3' uit Klimmen en het Bergdorfduo maakt de sfeer compleet tijdens deze eeuwenoude Limburgse traditie.

Luid het klokje

Luid met ons, digitaal, het noodklokje van de Kluis in deze tijd van oorlog.

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo