Wandelen

Een bosbad op De Slotplaats

Een bosbad op De Slotplaats

Waar

Landgoed De Slotplaats

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 9,00
  • Ledenprijs€ 6,30
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Een bosbad op De Slotplaats

Je hoeft je zwemkleding niet aan te trekken op deze excursie met de boswachter. Tijdens een bosbad struin je door het bos en neem je de omgeving met al je zintuigen waar. De gids laat je kijken, luisteren en voelen en vertelt de bijzondere verhalen die bij het bos van De Slotplaats horen.

Natuur- en cultuurbeleving

Landgoed de Slotplaats is één van de grotere Friese bosgebieden en herbergt vele herinneringen aan vervlogen tijden. Het oude, deels vochtige bos met zijn dikke bomen huisvest een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Dit gebied leent zich daarom uitstekend voor een prachtige natuurbeleving.

Bijna het gehele landgoed is vanaf 1730 vormgegeven en aangelegd door de beroemde landschapsarchitect Johann Hermann Knoop. Naast het landhuis met de tuin en de zonnewijzer hebben ook het bos met de Burmaniazuil de status van Rijksmonument!

Op de Slotplaats zie je met wat geluk reeën en eekhoorns die in dit jaargetijde druk zijn met het aanleggen van hun wintervoorraden. Ook paddenstoelen mogen niet ontbreken; op De Slotplaats komen vele bijzondere soorten voor die je zintuigen prikkelen.

Na de excursie is het heerlijk genieten in de groene en gastvrije horecagelegenheid van De Slotplaats.

Praktisch

De excursie start en eindigt bij restaurant De Slotplaats.

Deze excursies vinden onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen (minstens 6) en de op dat moment geldende coronaregels plaats. Bij annulering ontvangen deelnemers desgewenst hun geld terug.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo