De Slotplaats in de steigers

Landhuis De Slotplaats wordt momenteel gerenoveerd. Na de verbouwing is dit Rijksmonument ook een restaurant. Beneden wordt de keuken gebouwd en ingericht. Het restaurant wordt geschilderd in passende frisse kleuren om zo in juli open te kunnen gaan.

Slotplaats in de steigers

Geschiedenis van De Slotplaats

In 1668 werd een landhuis gebouwd genaamd het Blauwhuis. In 1818 verscheen achter het Blauwhuis een boerderij (Fries: pleats > ‘plaats’) die bij het buitenverblijf (‘slot’) hoorde. Het landhuis Blauwhuis werd in 1838 afgebroken, maar De Slotplaats bleef staan. Dit gebouw werd in 1922 verbouwd tot de huidige vorm van De Slotplaats. Lees hier meer over het landgoed. Omdat De Slotplaats een Rijksmonument is vindt de verbouwing plaats met een omgevingsvergunning. De hoofdmuren blijven staan zodat het aangezicht van het gebouw hetzelfde blijft. 

boerderij De Slotplaats

De voorzijde van De Slotplaats vóór 1922

Nieuwe pachters voor De Slotplaats

De Slotplaats is een pilot locatie voor de nieuwe horecavisie van Natuurmonumenten waarin we streven naar een groene, gezonde en gastvrije horeca in verbinding met het dorp en de streek. Na een uitgebreid selectieproces heeft Natuurmonumenten uiteindelijk gekozen voor een jong stel: Mieke Rijnbeek en Jouke Drijfhout. Hij is een goede kok en zij een goede organisator. Lees hier meer over hun plannen met De Slotplaats. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo