Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandelpad in struinnatuur langs de Molenplas

 • Geschikt voor rolstoel
 • Honden welkom, mits aangelijnd
Wandelen

Wandelpad in struinnatuur langs de Molenplas

Het Rondje Molenplas is een populaire wandeling door een dynamisch natuurgebied: elk seizoen is anders, elke wandeling is anders. 

Voor iedereen toegankelijk

Het routegedeelte tussen de Hompesche Molen (start en eindpunt) en Ohé en Laak is onlangs beter toegankelijk gemaakt voor iedereen. Wandelaars met buggy, in een rolstoel of in een scootmobiel met begeleiding kunnen nu veel gemakkelijker genieten van de steeds verrassende natuur in het gebied. Hun route volgt een gedeelte van het gemarkeerde Rondje Molenplas maar heeft na een kilometer zijn keerpunt ter hoogte van Ohé en Laak.

Uitzicht op hoogte

Geniet van de afwisselende uitzichten op het ruige landschap met de vele vogels op het water of op de oevers. Dat kan vanaf het wandelpad maar ook vanaf de uitkijkheuvel tegenover de molen. Het uitkijkpunt met panorama-uitzicht op de top is na een stevige klim bereikbaar via een halfverhard slingerpad.

Oude bomen

Sta onderweg eens stil bij het indrukwekkende bomenmonument. Het is een erfenis van de voormalige grindwinning in dit gebied. Deze majusteuze eikenbomen stammen uit de voormalige ooibossen van zo'n 2000 jaar geleden. Zij werden tijdens de grindwinning opgedregd uit de modderbodem van de voormalige Maas. Nu vormen zij een tastbare herinnering aan de rijke geschiedenis van dit gebied.

Aan het eind van de wandeling kunt u een bezoekje brengen aan het informatiepunt in de Hompesche Molen. In de Brasserie kunt u terecht voor een kopje koffie of beker thee.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

 • START

Startpunt - Parkeerplaats Hompesche Molen

Molendijk 6, 6107 AA Stevensweert (Maasgouw)

Praktisch

Extra informatie

RolstoelvriendelijkBegeleiding tijdens de wandeling is gewenst als men de top van de uitkijkheuvel via het stijgende slingerpad wil bezoeken.
Toilet- en wasruimteIn het molengebouw tegenover de Speelnatuur is een aparte ruimte met aangepast toilet en wasruimte
ParkeerplaatsEr zijn 2 aangepaste parkeervakken aanwezig.
  Rolstoel te leenWe stellen hier gratis een terrein-rolstoel beschikbaar. Dankzij de brede, dikke banden bent u hiermee aanzienlijk mobieler in het natuurgebied.
  Alleen te leen via vooraf-reservering per mail aan [email protected]

  De route

   Startpunt

  logo

  Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.