Nieuws van de boswachter

NOG EVEN GEDULD: afsluiting duinfietspad tot 23 maart

15 maart 2019 | Jowien van der Vegte

Het werk aan het wandel- en fietspad door Duin en Kruidberg is in volle gang maar nog niet af. Door de harde regen is het werk minder snel gegaan dan gehoopt. Het pad blijft daarom nog dicht. De weersvoorspellingen zijn beter voor de komende dagen. Eind volgende week, 22 maart, zal het pad wel klaar zijn. De parkeerplaats is dicht tot 29 maart.

Fietsen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland wordt nog mooier

Natuurmonumenten is blij dat er straks een fijn klinkerpad is, zonder de modder en kuilen van het oude pad. Het pad en de parkeerplaats zijn nu afgesloten voor iedereen zodat de aannemer snel door kan werken.

Nog even geduld!

Er wordt hard gewerkt en de verwachting is dat 22 maart het fietspad klaar en weer open is. Op de parkeerplaats zelf wordt dan nog verder gewerkt, deze blijft dicht tot 29 maart. Parkeren kan bij duiningang Midden-Herenduin, even verderop.

Wandel- en fietspad de Zeeweg in Duin en Kruidberg krijgt klinkers met een stippellijn om fietsers en wandelaars meer attent op elkaar te maken. Dit is het deel van ingang Duin en Kruidberg tot even na het waterkraantje. De vele kuilen en modder van het pad zijn straks verleden tijd! Straks kan iedereen nog fijner wandelen en fietsen dan hiervoor. Natuurmonumenten laat tegelijk op parkeerplaats Duin en Kruidberg parkeerplekken voor mindervaliden maken en de situatie wordt veiliger gemaakt door de kuilen aan te pakken en het anders in te richten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van provincie Noord-Holland.

Tips voor een rondje duin wandelen of fietsen

Fietsers kunnen een mooi rondje maken via ingang Heerenduinen (Heerenduinweg, IJmuiden) door het duin naar ingang Bleek en Berg (Bergweg, Bloemendaal/ Santpoort-Zuid) en andersom.

Parkeren voor een wandeling of hardlooprondje kan bij ingang Midden-Herenduin. Deze ligt even verderop aan de Duin en Kruidbergerweg, ter hoogte van nummer 18, tegenover Lijn 5. Hier kies je uit de gele route van 2,5km en de rode route van 3,5km en de vele mooie bospaadjes om te verkennen.

Logo provincie Noord-Holland

provincie Noord-Holland draagt bij aan dit project

provincie Noord-Holland draagt bij aan dit project

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte

Boswachter

logo