Mountainbiken

MTB-route Haaksbergen

Mountainbiken

MTB-route Haaksbergen

In het Witte Veen kun je grenzeloos genieten van veelzijdige natuur, Het Twentse natuurgebied ligt pal tegen de Duitse grens aan. Je kan er heerlijk dwalen door een kleinschalig landschap met veen, hei, bos en water.

Ontdek het landschap rond Haaksbergen met deze uitdagende MTB-route. De MTB-route start bij Ter Huurne Hollandmarkt, Alsteedseweg 64 7481 RZ, in Buurse en is 60 kilometer. Korte lussen rijden kan ook. De route is in het veld aangegeven met het internationale bekende MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

MTB-vignet gewenst

Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst. Natuurmonumenten gebruikt de inkomsten van het vignet om de MTB-routes en de natuur eromheen te onderhouden. Lees hier meer.

Je kunt je MTB-vignet hier online bestellen.

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Praktisch

Extra informatie

De route

 Startpunt

1Haarmühle

Restaurant de Haarmühle in Duitsland trekt bezoekers van heide en ver.  Blikvanger is de 350 jaar oude watermolen aan de oever van de kleine rivier de Aa. Voor kinderen is er een leuke speeltuin en in de prachtige omgeving zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden. 's Zomers is het een prachtig rustpunt voor wandelaar en/of fietsers.

Haarmühle
Haarmühle
Haarmühle
Haarmühle

2Witte Veen

Heide- en bosgebied Witte Veen is een grensoverschrijdende verassing: een prachtig natuurgebied met ruige graslanden, poelen, heide, bos en hoogveen. In het voorjaar kun je de boomkikker horen. Op de velden groeit klokjesgentiaan, veenpluis, wollegras en lavendelheide. Een ontdekkingstocht start je het best vanaf de parkeerplaats in Duitsland (bij de Haarmühle).

Witte Veen
Witte Veen
Witte Veen
Witte Veen

3Buurserzand

Het Buurserzand is een uniek natuurgebied met allerlei bijzondere planten en dieren. Heidevelden met 100 jaar oude jeneverbessen, vennen, stukjes bos, graslanden en kleine akkers wisselen elkaar hier af. De hoogtepunten in het Buurserzand zijn o.a. de historische boerderij De Bommelas,  het prachtige panorama bij de uitkijkpunten Rietschot of Steenhaarweg, picknick bij is het Buursermeertje of koffie bij infocentrum De Wakel aan de Stendermolenweg.

Buurserzand
Buurserzand
Buurserzand
Buurserzand
Buurserzand
Buurserzand

4Het Lankheet

Een stukje door het Gelderse onderdeel van Het Lankheet.

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.