Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-route Haaksbergen

Mountainbiken

MTB-route Haaksbergen

In het Witte Veen kun je grenzeloos genieten van veelzijdige natuur, Het Twentse natuurgebied ligt pal tegen de Duitse grens aan. Je kan er heerlijk dwalen door een kleinschalig landschap met veen, hei, bos en water.

Ontdek het landschap rond Haaksbergen met deze uitdagende MTB-route. De MTB-route start bij Ter Huurne Hollandmarkt, Alsteedseweg 64 7481 RZ, in Buurse en is 60 kilometer. Korte lussen rijden kan ook. De route is in het veld aangegeven met het internationale bekende MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

MTB-vignet gewenst

Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst. Natuurmonumenten gebruikt de inkomsten van het vignet om de MTB-routes en de natuur eromheen te onderhouden. Lees hier meer.

Je kunt je MTB-vignet hier online bestellen.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

 • START
Alsteedseweg 64, 7481 RZ Buurse

Aanreisinformatie auto

De route start bij Ter Huurne Hollandmarkt, Alsteedseweg 64 7481 RZ, in Buurse.

Praktisch

Extra informatie

  HuisregelsRespecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!

  De route

   Startpunt

  1Haarmühle

  Restaurant de Haarmühle in Duitsland trekt bezoekers van heide en ver.  Blikvanger is de 350 jaar oude watermolen aan de oever van de kleine rivier de Aa. Voor kinderen is er een leuke speeltuin en in de prachtige omgeving zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden. 's Zomers is het een prachtig rustpunt voor wandelaar en/of fietsers.

  Haarmühle
  Haarmühle
  Haarmühle
  Haarmühle

  2Witte Veen

  Heide- en bosgebied Witte Veen is een grensoverschrijdende verassing: een prachtig natuurgebied met ruige graslanden, poelen, heide, bos en hoogveen. In het voorjaar kun je de boomkikker horen. Op de velden groeit klokjesgentiaan, veenpluis, wollegras en lavendelheide. Een ontdekkingstocht start je het best vanaf de parkeerplaats in Duitsland (bij de Haarmühle).

  Witte Veen
  Witte Veen
  Witte Veen
  Witte Veen

  3Buurserzand

  Het Buurserzand is een uniek natuurgebied met allerlei bijzondere planten en dieren. Heidevelden met 100 jaar oude jeneverbessen, vennen, stukjes bos, graslanden en kleine akkers wisselen elkaar hier af. De hoogtepunten in het Buurserzand zijn o.a. de historische boerderij De Bommelas,  het prachtige panorama bij de uitkijkpunten Rietschot of Steenhaarweg, picknick bij is het Buursermeertje of koffie bij infocentrum De Wakel aan de Stendermolenweg.

  Buurserzand
  Buurserzand
  Buurserzand
  Buurserzand
  Buurserzand
  Buurserzand

  4Het Lankheet

  Een stukje door het Gelderse onderdeel van Het Lankheet.

  logo

  Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.