Ga direct naar inhoud

Smakelijke wandeling in Koudekerkse Inlaag

4 km

Waar

Zuidkust van Schouwen - Nationaal Park Oosterschelde

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 15,00
  • Ledenprijs: € 10,50
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 7,50
  • Ledenprijs: € 5,25
Activiteit

Smakelijke wandeling in Koudekerkse Inlaag

Aan de Zuidkust van Schouwen krijgt de natuur volop de ruimte om zich te ontwikkelen. Met ruim 1300 hectare zilte natuur is er een prachtige parelsnoer aan nieuwe natuur aangelegd voor vogels als de scholekster, kluut en tureluur. Zilte planten als zeekraal en klein schorrenkruid gedijen er prima en laten in augustus hun prachtige rode kleur schitteren.

Strijd tegen het water

Tijdens de wandeling neemt de Natuurmonumentengids je mee in de geschiedenis van de strijd tegen het water, die het landschap grotendeels heeft bepaald. Verschillende dorpen zijn in de loop der eeuwen verzwolgen door het water. Deze verdronken dorpen vormen een markant onderdeel van de geschiedenis, en komen in tal van verhalen weer tot leven.

Zilte zaligheden

Tijdens een avontuurlijke wandeling langs de Koudekerkse Inlaag komen de geuren van Zeeuwse lekkernijen je al tegemoet. Onze natuurkok serveert verschillende Zeeuwse zaligheden, vers en puur natuur. Geniet in alle rust van de kleine Zeeuwse hapjes met het geluid van talloze kustvogels op de achtergrond.

Tips van de boswachter:

  • Neem een verrekijker mee om de dieren van dichtbij te zien;
  • Draag bij voorkeur een lange broek om een tekenbeet te voorkomen. Check je lichaam na afloop voor alle zekerheid op eventuele teken;
  • Voor een toiletbezoek kun je voor aanvang of na afloop terecht bij de openbare toiletten bij restaurant Het Oliegeultje (Havenplateau1, 4328 NT Burgh-Haamstede/ Burghsluis)

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid