Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Ontdek de zon bij de Sterrenwacht in 's-Graveland.

Ontdek de zon bij de Sterrenwacht in 's-Graveland.

Waar

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Vertrekpunt

Sterrenwacht Gooi & Vechtstreek

Noordereinde 54-b1243 JJ 's-Graveland

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
Activiteit

Ontdek de zon bij de Sterrenwacht in 's-Graveland.

Van mei tot september kun je op de eerste zondag van de maand door een telescoop naar de zon kijken. Deze middagactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats bij Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek achter het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Vooraf aanmelden is niet nodig kom gewoon langs vanaf 13:00 uur tot ca. 15:30 uur.

Speciale zonnefilters

De sterrenwacht heeft verschillende telescopen met speciale zonnefilters waardoor je veilig naar de zon kunt kijken. Wist jij dat er vaak zonnevlekken en soms zelfs uitbarstingen te zien zijn?

Rond 14:00 uur wordt meestal een korte presentatie, demonstratie of zonne-quiz gehouden.

Wolken voor de zon

Ook bij bewolkt weer ben je van harte welkom. Dan kun je leerzame filmpjes kijken en wordt er een presentatie gehouden. Je kunt daarnaast uitleg krijgen over de verschillende soorten telescopen die aanwezig zijn of vragen stellen over de sterrenkunde.

logo