Varen

Kom naar het openingsweekend Marker Wadden

Kom naar het openingsweekend Marker Wadden

Waar

Flevoland

  Vertrekpunt

  Bataviahaven

  Kosten

  Volwassen
  • Normaal€ 19,50
  • Ledenprijs€ 14,50
  Kinderen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,50
  • € 7,50

  Nog plek beschikbaar!

  Activiteit

  Kom naar het openingsweekend Marker Wadden

  Het eerste eiland van Marker Wadden wordt op 8 september 2018 officieel geopend en het publiek. Kom kijken hoe dit nieuwste stukje Nederland er nu uitziet. Het is nu nog een uitgestrekt zandgebied met slibvelden, toch laat de eerste prille natuur zich al zien en horen. Loop over de uitgestrekte wandelpaden en vlonderpaden. Ontdek de vogelkijkhutten en beklim De Steltloper, een uitkijktoren van 12 meter hoog.

  Voor het openingsweekend van 8 en 9 september zetten wij speciale veerboten in vanuit de Bataviahaven in Lelystad. Alleen dit weekend is er een veerdienst. De overtocht duurt ongeveer 1 uur, vervolgens kan je het eiland verkennen en op jouw gewenste tijdstip de veerboot terug naar Lelystad nemen. Een schema van de terugvaarten is op de dag beschikbaar.

  Bezoekers met een eigen boot kunnen aanleggen bij de nieuwe steigers in de haven van Marker Wadden.

  Reserveer hier je ticket(s) voor de boot en tijdstip van je keuze. De overtocht duurt ongeveer 1 uur. Je bent van harte welkom op het eiland. Tot uiterlijk 17:00 uur varen er regelmatig boten terug van Marker Wadden naar de Bataviahaven. Bekijk het vaarschema hier (PDF).

  Waar & Wanneer

  • Wanneer: verschillende vertrektijden, de overtocht duurt een uur
  • Waar: Marker Wadden
  • Vertrekpunt: Bataviahaven, Schoonzicht 404, 8242 Lelystad
  • Zorg dat u een half uur van te voren aanwezig bent. De veerboten vertrekken vanaf de KNRM- steiger naast de Bataviahaven.                    

  De haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen.

  Parkeren

  Je kunt parkeren bij de parkeerterreinen van Batavia Stad. Let hiervoor op de gele parkeerborden (Hiswa te water). Denk eraan dat het zeker 10 minuten lopen is naar de vertreksteiger.

  Praktisch

  Kleding

  Let op: het kan koud en winderig zijn op het water en op Marker Wadden. Zorg voor stevige schoenen voor wandelingen over de net aangelegde paden.
  Een deel van de wandelpaden is geschikt voor mensen met een fysike beperking (bv.rolstoel).

  Honden

  Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan in het gebied direct rondom de havenkom. Omdat Marker Wadden een belangrijk vogelgebied is, kunnen honden niet mee op de rondwandeling over het eiland.  Vanzelfsprekend geldt er een opruimplicht.

  Met eigen boot naar Marker Wadden

  Je kunt ook met eigen boot de havenkom van Marker Wadden invaren. Daarvoor moet je je wel eerst aanmelden via de Blue Water app. Deze is vanaf 16 augustus beschikbaar voor Marker Wadden.

  Kom naar het openingsweekend Marker Wadden

  za. 08 sep. 2018 - 10:00Nog 1 plek beschikbaar