Ga direct naar inhoud

Neem een kijkje in de wolwerkplaats op de Belevenisboerderij

Neem een kijkje in de wolwerkplaats op de Belevenisboerderij

Waar

Belevenisboerderij Schieveen

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Neem een kijkje in de wolwerkplaats op de Belevenisboerderij

Natuurproduct

Wist je dat vandaag de dag het ‘restmateriaal’ wol nauwelijks iets oplevert en grotendeels in de verbrandingsoven verdwijnt? Doodzonde, want wol heeft veel waarde en je kunt de mooiste producten maken. Wat je allemaal met wol kunt doen, laten de wolvrijwilligers op de Belevenisboerderij Schieveen graag zien.

Kostbaar proces

Spoelen, spinnen, wassen en verven. Wol bewerken is een … zeer bewerkelijk proces! Dit maakt dat het ontzettend kostbaar is en wij zijn daarom ontzettend blij dat deze groep zich vrijwillig inzet. Op deze manier zien we wat er allemaal mogelijk is met dit geweldige natuurproduct.

Kom eens langs!

Ben je benieuwd geworden naar de wolwerkplaats? Op dit moment zitten de wolvrijwilligers elke woensdag van ca. 10.00 tot 15.00 uur in het gebouw tegenover de hoofdingang van de Belevenisboerderij. Loop er gerust even heen! Deze activiteit is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Deze activiteit is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Kom gezellig langs!

Nieuwe plek: herontwikkeling Belevenisboerderij

Op dit moment werken we hard aan de herontwikkeling van Belevenisboerderij Schieveen. Samen met gemeente Rotterdam wordt op dit moment de naastgelegen monumentale boerderij op het erf hersteld, Hier komt o.a. een prachtige circulaire makersruimte voor de wolvrijwilligers om de Rotterdamse schapenwol te verwerken tot mooie producten.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid