Ga direct naar inhoud
Nieuws

Uniek! Met de stadsherder van Rotterdam in de huifkar naar de lammetjesstal

24 januari 2024 | Natascha Hokke

In januari worden de lammetjes van Belevenisboerderij Schieveen geboren! Dit gebeurt niet op de Belevenisboerderij zelf, maar in de grote schapenstal. Stadsherder Martin Oosthoek geeft daarom in het weekend van 17 en 18 februari een uniek kijkje achter de schermen waar meer dan 800 lammetjes huppelen.

Lammetjes

Wil jij mee met deze exclusieve rondleiding van stadsherder Martin Oosthoek? De tocht start met de huifkar vanaf Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal waar ruim 1000 schapen een paar weken eerder hun lammetje hebben gekregen.

Meld je hieronder direct aan!

Ins & outs van het schapenherdersvak

Stadsherder Martin Oosthoek vertelt: “Onze schapen lammeren altijd in januari / februari. Op Belevenisboerderij Schieveen, gerund door mijn vrouw Petra, werken we samen met de boswachters van Natuurmonumenten. Hier staat een deel van de schapen, maar het grootste aantal – zo’n 1000 schapen – vind je hier, in de grote stal aan de A13 naast Zestienhoven.”

Tijdens de excursie vertelt de stadsherder alle ins and outs van het schapenherdersvak en de hectiek rond de lammertijd.

Stadsherder Martin Oosthoek Belevenisboerderij Schieveen

Stadsherder Martin Oosthoek met zijn schaapskudde in Rotterdam-West

Belevenisboerderij Schieveen

Belevenisboerderij Schieveen, de Rotterdamse schapenboerderij, laat je het boerenleven ontdekken! Je kunt hier ravotten in Speelnatuur van OERRR en de vele boerderijdieren aaien. Naast de Natuurmonumenten-winkel vind je de lunchroom waar je een kopje koffie of thee kunt drinken. De lokale Schieveense kruidkoek is een echte aanrader! Ideaal om deze tocht af te sluiten.

Tips van de stadsherder tijdens de rondleiding

  • Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • We rekenen voor zowel volwassenen als kinderen dezelfde prijs. Je kunt dus ook voor kinderen tickets bestellen onder de knop volwassenen. 
  • Vertrek met huifkar vanaf Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220 in Rotterdam.
  • Het bezoek aan de stal duurt ca. 45 minuten. We brengen je met de huifkar weer terug bij Belevenisboerderij Schieveen.
  • Zwangere vrouwen mogen niet deelnemen!
  • Leden van Natuurmonumenten krijgen korting op de rondleidingen. Bij aanmelden kun je direct lid worden én zo de natuur rondom Rotterdam steunen.
Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter