Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werken op de mooiste plekken rondom Rotterdam: vrijwillige boswachters gezocht!

20 juli 2021 | Natascha Hokke

De boswachters van Natuurmonumenten in de regio Rotterdam en Midden-Delfland zijn op zoek naar vrijwillige boswachters die willen helpen bij drukbezochte plekken op het Rotterdams platteland. Boswachter Natascha Hokke: “Er komt steeds meer natuur bij rondom de stad. Naast veel vogels trekt dat ook veel bezoekers aan en dat is fantastisch. We willen graag iedereen ontvangen en ons publiek welkom heten. Daarom zijn we op zoek naar veel vrijwilligers!”

Vrijwillige boswachter Julia op Landgoed De Tempel en het Rotterdams platteland

Iedereen snakt naar groen

Wie al eens op het Rotterdams platteland is geweest, weet hoe bijzonder dit natuurgebied is. Ook voor Natuurmonumenten is dit uniek. We beheren hier natuurgebieden met boeren, gemeenten, vrijwilligers. De skyline, opstijgende vliegtuigen en snelweg zijn nooit ver weg. Des te belangrijker vinden de boswachters van Natuurmonumenten het om dit groene gebied te beschermen. Boswachter Natascha: “Voor de dieren en planten. Maar ook omdat iedereen in de stad snakt naar groen.”

Werk op de mooiste plekken rondom Rotterdam

De boswachters van Natuurmonumenten merken dat de gebieden beter te vinden zijn door bezoekers. Boswachter Natascha vertelt: “Op bijzondere plekken, zoals Belevenisboerderij Schieveen, staan onze vrijwilligers klaar om tips te geven over de omgeving en mensen kennis te laten maken met het werk van Natuurmonumenten. Want waar kun je bezoekers beter uitnodigen de natuur te steunen en lid te worden dan in de natuurgebieden zelf?”

Julia, vrijwilliger op het Rotterdams platteland: "De meeste mensen weten eigenlijk al hoe belangrijk het is om natuur te beschermen, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.”

Bezoekers Belevenisboerderij

Bezoekers bij Belevenisboerderij Schieveen

Vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten, iets voor jou?

Julia, vrijwilliger op het Rotterdams platteland en op bovenstaande foto, legt uit waarom zij vrijwilliger is geworden. “Ik ben vrijwilliger bij Natuurmonumenten omdat ik graag in de natuur ben. En daar is er zo weinig van in Nederland, zeker in de regio Rotterdam! Ook vind ik het leuk om contact met mensen te hebben. Als vrijwilliger kan ik dit perfect combineren: in de natuur mensen laten ervaren hoe fijn het is om planten en dieren in de buurt te hebben. Maar ook hoe belangrijk het is dat we natuur en dieren beschermen. De meeste mensen weten dat eigenlijk al, en zijn benieuwd hoe zij zelf hun steentje bij kunnen dragen.”

Boswachter Natascha - Rotterdam

Boswachter Natascha

Boswachter zoekt…

Boswachter Natascha Hokke verwacht ook de rest van dit jaar veel publiek. “Daarom ontwikkelen we nu een mobiel informatiepunt met wetenswaardigheden over de natuur en historische verhalen van waaruit onze vrijwilligers te werk gaan. Dus ben je gastvrij en houd je van de natuur, meld je bij mij. Tijdens de vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten vertellen we je er graag meer over.” Meer weten?

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter