Ga direct naar inhoud
Terug

Ommetje Arboretum Poort-Bulten

Waar: Arboretum Poort Bulten

Arboretum Poort-Bulten
29 minuten
1,8 km
 • Geschikt voor rolstoel

Over de route

In Arboretum Poort-Bulten is het in alle jaargetijden een kleurrijk feest. De bomen in dit park komen uit alle werelddelen!

Deze route gaat over halfverharde paden en is daarom ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en wandelaars met rollators of buggy's. Het ommetje begint bij Schenkerij Poort-Bulten. De route is gemarkeerd met gele pijlen. Langs de route staan meerdere bankjes.

Waar kun je starten

Arboretum Poort Bulten

Wat kom je onderweg tegen?

arboretum jose gieskes
Herfst in het Arboretum "de Poortbulten" in de Lutte
Arboretum Poort Bulten

1. Welkom!

Het Arboretum Poort-Bulten is opgericht in 1917. De textielfamilie Gelderman gaf opdracht aan Leonard Springer het bomenpark te ontwerpen. Het bestaat uit meer dan 1000 soorten bomen en heesters verdeeld over 2500 exemplaren. Daarnaast zijn de natuurwaarden hoog. Je treft hier bijvoorbeeld wilde orchideeën, de ijsvogel, bijzondere paddenstoelsoorten, vlinders en bijen bij de imkerij.

2. Siberische iep

Het duurde lang voordat deze boom zijn naam kreeg. De herkomst was niet goed te herleiden. Het bleek om een Siberische iep te gaan. Op de ruwe schors groeien verschillende soorten mossen.

3. Bijenhuis

In het voorjaar en de zomer gonst het hele arboretum. Bijen doen zich tegoed aan de bloesems in de bomen. De bontgekleurde bloemenvelden trekken de aandacht van allerlei insecten. Heel veel vlindersoorten voelen zich hier dan ook thuis. Samen met imkers en natuurverenigingen uit de omgeving zorgen we goed voor ze.

Praktische informatie

 • Geschikt voor rolstoel

  - De hele route is halfverhard. Alle paden in het bomenpark zijn goed begaanbaar, maar bij nat weer raden we deze geelgemarkeerde route aan

  - Er zijn 2 gehandicaptenparkeerplaatsen

  - In de informatieruimte van Schenkerij Poort-Bulten staat een rolstoel die voor iedereen ‘te leen’ is

  - Er is een rolstoeltoegankelijk toilet

  - Langs de route staan bankjes en picknicktafels met opstelruimte voor een rolstoel

 • De Lutte, Schenkerij Poort-Bulten

 • De Lutte, Schenkerij Poort-Bulten

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda