Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Wandeling in het donker door de Kwade Hoek

Wandeling in het donker door de Kwade Hoek

Waar

Duinen van Goeree

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Wandeling in het donker door de Kwade Hoek

Deze spannende wandeling in het donker voert je door het duingebied van de Kwade Hoek op Goeree. In twee uur tijd laten we ons verrassen door de natuur.

Het donker ervaren

In het donker zijn dingen anders. Kleuren worden grijstinten, sommige kleuren verdwijnen. Plotseling moet je vertrouwen op andere zintuigen dan alleen het zien. Veel dieren gaan slapen. Maar de nachtbrakers ontwaken juist en gaan op zoek naar voedsel. We laten ons verrassen!

 

Sterrenhemel

Bij helder weer is er zicht op Mars, Jupiter en Venus! Lichtbronnen van de Maasvlakte aan de horizon zorgen ervoor dat de nacht hier nooit echt donker is.

 

Tips van de boswachter tijdens deze wandeling

Trek stevige, dichte wandelschoenen of laarzen aan

Trek warme kleding aan

De wandeling is geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar

De wandeling duurt ongeveer 2 uur, afstand 5 km

Hond kan niet mee

Je kunt gratis parkeren

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Kwade Hoek
  • Oostdijkseweg 103, 3252 LM Goedereede (ZH)
  • Vanuit Ouddorp in noordoostelijke richting rijden. Via de Hofdijkseweg de Oostdijkseweg op, langs het gehucht Oostdijk. Aan het eind van de weg ligt het parkeerterrein, aangegeven met een bordje van Natuurmonumenten. Adres voor navigatie: Oostdijkseweg 100, Goedereede.
logo