Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandelroute door het Geuldal bij Epen

Wandelen

Wandelroute door het Geuldal bij Epen

Wandel door het schitterende heuvelachtige Limburgse landschap over kerkenpaden. Onderweg loop je langs De Geul en pittoreske vakwerkhuisjes uit de 16de eeuw.

De Geul heeft in Zuid-Limburg een groot dal uitgesleten. Delen daarvan zijn in gebruik als weiland, door hagen van elkaar gescheiden. Via de kerkenpaden wandel je door draaihekjes, ook wel stegels genoemd, van de ene wei naar de andere. De plantengroei in dit gebied is beïnvloed door de lood- en zinkmijnen in België. Bij de jaarlijkse overstroming van het winterbed werd lood en zink aangevoerd waardoor hier planten kunnen groeien als zinkviooltje en zinkboerenkers.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt - Parkeerplaats Restaurant De Smidse

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.