Uniek project: natuureilanden in het Markermeer

Marker Wadden

Voor de watersporter

Marker Wadden zal een bijzondere nieuwe vaarbestemming vormen in het Markermeer. Op dit moment is Marker wadden en het gebied eromheen echter niet toegankelijk.

De aanleg van de Marker Wadden is volop in bedrijf. Daarom is het hele werkgebied niet toegankelijk en geldt er een strikt vaarverbod rondom de eilanden in aanleg. Dat wordt duidelijk aangegeven met gele betonning met een algeheel vaarverbod als topteken. Daarbinnen mag dus niet gevaren worden.

Betonning rond Marker Wadden vanaf 21 december 2017

Onveilig

Er wordt volop gewerkt aan de aanleg van de eerste vijf eilanden. Dat gebeurt met rondvaren van groot materieel, heen en weer trekken van pijpleidingen, ook via kettingen onder het wateroppervlak. Tevens zijn er ondieptes en dammen op steeds weer wisselende plaatsen. Als u toch binnen de boeien vaart of op het terrein komt riskeert u een boete.

Openstelling

Naar verwachting kan in de loop van de zomer van 2018 de haven en een deel van het eerste eiland opengesteld worden voor het publiek. Daarnaast is het plan om in september 2017 weer een Open Dag te organiseren: Expeditie Marker Wadden. Informatie hierover komt op deze website en Facebook/markerwadden

word nu lid