Ga direct naar inhoud
Wandelen

Lentepret op Marker Wadden

Lentepret op Marker Wadden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 35,00
  • Ledenprijs: € 24,50
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 17,50
  • Ledenprijs: € 12,25
Activiteit

Lentepret op Marker Wadden

Het is lente op Marker Wadden en de eilanden bruisen van het leven. Veel vogels zijn terug uit het zuiden en zijn neergestreken om naar voedsel te zoeken en een nestje te bouwen. De boswachter neemt je mee voor een 1,5 uur durende wandeling en onderweg speel je de spannende natuurbingo. Lukt het om de hele kaart vol te krijgen? Dan ligt er een leuk prijsje op je te wachten als je terugkomt in het eilandpaviljoen. Ook voor ouders is de wandeling de moeite waard, want de boswachter heeft onderweg genoeg te vertellen. 

Met de boot naar Marker Wadden (prijs is inclusief overtocht)

In de haven van Lelystad word je opgewacht door de boswachter. De boot vertrekt om 13.00 uur en als je na drie kwartier varen op het eiland bent wandel je eerst naar het eilandpaviljoen. Na een korte stop start de wandeling en na ongeveer 1,5 uur brengt de boswachter je terug naar de nederzetting. Dan kun je nog even lekker ravotten op het strand, voordat je om 14.00 uur terugvaart naar Lelystad.

Voor wie?

Deze excursie is geschikt voor gezinnen met kinderen van basisschoolleeftijd.

Deze activiteit bestaat uit de overtocht met de veerdienst en excursie (natuurbingo). Je hebt voldoende tijd om zelf nog wat rond te kijken, iets te drinken op het terras of bijvoorbeeld de winkel te bezoeken. 

Praktische zaken

  • Neem een verrekijker mee als je die hebt! Een camera kan natuurlijk ook.
  • Zorg dat je op tijd op de boot bent, want die vertrekt stipt om 13.00 uur. Kijk hier waar je het beste kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de boot.
  • Trek stevige wandelschoenen aan en houd rekening met het weer. Vergeet je zwemkleren niet als je nog een duik wilt nemen. (Wel fris in het voorjaar!)
  • Neem iets te drinken en te eten mee voor tijdens de wandeling.
  • Bij zeer slecht weer vaart de boot niet. Of er bij slecht weer gevaren wordt is een besluit van de kapitein. In dat geval ontvang je een dag van tevoren bericht en wordt het geld voor de activiteit (boottocht en excursie) zo snel mogelijk terug op jouw rekening gestort.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid