Ga direct naar inhoud
Dieren spotten

Op zoek naar de bewoners van de Oehoevallei

Op zoek naar de bewoners van de Oehoevallei

Waar

Sint-Pietersberg

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 20,00
  • Ledenprijs: € 14,00
Activiteit

Op zoek naar de bewoners van de Oehoevallei

Sinds enkele jaren is een deel van de ENCI-groeve op de Sint-Pietersberg in Maastricht open voor publiek. De Oehoevallei, het achterste gedeelte van de groeve, is echter een rustgebied voor dieren en is slechts een paar keer per jaar toegankelijk. Tijdens een van de excursies naar de Oehoevallei kun je een uniek bezoek brengen aan de vallei en misschien wel kennis maken met een van haar meest markante bewoners, de grootste uil van Europa; de oehoe.

De boswachters van Natuurmonumenten vertellen je tijdens deze drie uur durende excursie over de bewoners van deze vallei. Tegelijkertijd geniet je van het spectaculaire steeds veranderende groeve-landschap. Neem een verrekijker mee om de bijzondere dieren van de Oehoevallei te spotten.

Praktische informatie

  • Boek vooraf online je ticket.
  • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
  • Honden worden niet toegelaten in de groeve.
  • Controleer jezelf op teken na elk bezoek aan de natuur.
  • Deze excursie start bij Chalet D'n Observant.

Extra informatie voor excursies in de diepe groeve:

Denk aan goed schoeisel, wandelschoenen zijn een must. Heb je geen goed schoeisel aan, kun je helaas niet met de excursie mee. Houd er rekening mee dat het in de diepe groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten. Zorg voor voldoende water, zonnebrand en iets waarmee je je hoofd kunt bedekken. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen.

Vanwege het feit dat het in de groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten zal Natuurmonumenten, indien de verwachte temperatuur bij start van de excursie 28 graden of hoger is, de excursie annuleren. je ontvangt per email bericht over de annulering. Check je mail op de dag van de excursie. Uiteraard ontvang je je geld retour.

Betreden van de groeve is op eigen risico. Natuurmonumenten kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel geleden schade.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid