Dieren spotten

Wandeling naar de oehoevallei - XL editie (3 uur)

Wandeling naar de oehoevallei - XL editie (3 uur)

Waar

Sint-Pietersberg

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 15,00
 • Ledenprijs€ 10,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Wandeling naar de oehoevallei - XL editie (3 uur)

Sinds enkele jaren is een deel van de groeve open voor publiek. De oehoevallei, het achterste gedeelte van de groeve, is echter een rustgebied voor dieren en is slechts een paar keer per jaar toegankelijk. Tijdens deze speciale excursie naar de oehoevallei, die afgestemd is op de echte liefhebber, kunt je een uniek bezoek brengen aan de vallei en misschien wel kennis maken met een van haar meest markante bewoners, de grootste uil van Europa; de oehoe. We houden een extra lange stop in de vallei om de kans zo groot mogelijk te maken.

De boswachters van Natuurmonumenten vertellen je tijdens deze drie uur durende excursie over de bewoners van deze vallei. Tegelijkertijd geniet je van het spectaculaire steeds veranderende groeve-landschap.

Praktische informatie

 • Boek vooraf online je ticket.
 • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
 • Honden worden niet toegelaten in de groeve.
 • Controleer jezelf op teken na elk bezoek aan de natuur
 • Deze excursie start bij Chalet D'n Observant. 

Denk aan goed schoeisel, wandelschoenen zijn een must. Heb je geen goed schoeisel aan, kun je helaas niet met de excursie mee. Houd er rekening mee dat het in de diepe groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten. Zorg voor voldoende water, zonnebrand en iets waarmee je je hoofd kunt bedekken. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen. En denk natuurlijk aan je verrekijker!

Vanwege het feit dat het in de groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten zal Natuurmonumenten, indien de verwachte temperatuur bij start van de excursie 28 graden of hoger is, de excursie annuleren. je ontvangt per email bericht over de annulering. Check je mail op de dag van de excursie. Uiteraard ontvang je je geld retour.

Betreden van de groeve is op eigen risico. Natuurmonumenten kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel geleden schade.

Activiteiten & corona
Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden tussen de deelnemers en de boswachter(s). Het aantal deelnemers voor deze activiteit is beperkt tot 15 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Maastricht, Châlet D'n Observant
 • Lage Kanaaldijk 117, 6212 NA Maastricht (LB)
 • [email protected]
 • Ga vanaf de A2 over de Kennedybrug (de brug langs Vodafone) rijdt, neem de 'krul' naar beneden en sla linksaf. Je bent dan op de Lage Kanaaldijk / Maasboulevard. Vervolgens is het nog paar minuten rijden. Aan de rechterkant voorbij het ENCI gebouw: volg de bordjes Observant/ parkeerterrein (parkeertarief: 2 Euro per dag).

Huisregels

logo