Ga direct naar inhoud
Nieuws

Biessumerbos wordt steeds een stukje mooier

24 februari 2024 | Geert Teerling

Als je nu door het Biessumerbos loopt lijkt het wel of het nooit meer goedkomt. Na het verwijderen van zieke essen vorig jaar hebben de stormen van de afgelopen tijd ook hun sporen achtergelaten. Vele bomen zijn omgewaaid en maakten nog meer gaten in het bos. Gaat het nog goed komen?

Biessumerbos - Geert Teerling - Natuurmonumenten

Werkzaamheden

"Komt het nog wel goed?" Deze vraag krijgen we vaak als we in het werk zijn in het Biessumerbos. Als je dit de vrijwilligers van het Biessumerbos vraagt wordt steevast gezegd dat het zeker goed komt. Soms moet je snoeien om ruimte te maken voor iets nieuws. Dat het er nu met al die open plekken niet mooi uitziet is een feit maar het gaat goedkomen!  

Dat snoeien doen de vrijwilligers op de eerste zaterdagen van de maand en dan vooral om de wandelpaden in het bos begaanbaar en weer wat breder te maken. Zo zijn met nieuw gereedschap de afgelopen maanden de paden langs het spoor en wandelpaden aangepakt.  Maar ook buiten de vaste zaterdagen zijn de vrijwilligers in het bos actief. Na de stormen van de afgelopen periode maakten ze regelmatig een ronde in het bos. En zo werden na elke storm direct zoveel mogelijk takken van de paden verwijderd en werd een oproep gedaan in de appgroep om de grotere omgewaaide bomen van de fiets- en wandelpaden te halen. Zo werd het bos weer veiliger en de paden weer begaanbaar. Goed werk mannen!   

Hulp van de Lions

Zaterdag 2 maart hebben vrijwilligers met ondersteuning van de Lionsclub Appingedam Delfzijl de handen uit de mouwen gestoken en zijn knotwilgen aan het Moseslaantje geknot. De vrijwilligers knotten deze bomen voor de Gemeente Eemsdelta en de Gemeente zal het afvalhout verwijderen. Zo maken we gezamenlijk het bos voor de toekomst weer een beetje mooier.      

 

Lions helpen vrijwilligers

Boomplantdag 

Als deze nieuwsbrief bij u in de mailbox terechtkomt zal duidelijk zijn wanneer de boomplantdag gehouden zal worden. Samen met schoolkinderen van de Optimist worden dan besdragende struiken en bomen geplant die het bos op termijn ook weer een stukje mooier gaan maken.  Op de gebiedspagina van het Biessumerbos zullen we de datum aankondigen. 

Vooreerst zal zaterdag 2 maart de laatste vaste zaterdagse snoeidag zijn. Als het nodig is zullen de vrijwilligers er weer zijn om andere werkzaamheden te verrichten. Een bos blijft in beweging en er is altijd wel wat te doen.    

Wilt u de vrijwilligersgroep in het Biessumerbos een handje helpen? Stuur dan een mailtje naar: [email protected]. 

Geert Teerling