Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Duinen van Goeree

 Duinen van Goeree

Prikkel je zintuigen

De geur van zoute wind en het ruisen van de zee, prikkel je zintuigen en ervaar de duinen van Goeree. Hier vind je een uitgestrekt duingebied, waar stuifduinen, slikken, brede stranden en bos elkaar afwisselen. Verwonder je over de vele bijzondere vogelsoorten. Kom wandelen, fietsen, zwemmen of ga mee met mij op excursie en beleef de echte deltanatuur!

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven

Meer over Duinen van Goeree

Proef de zilte zeelucht

Ervaar de zilte zeelucht omringd door duinen en strand via de wandelroute de Koploper. Trek wel stevige wandelschoenen aan!

Proef mee

Fiets- en wandeltocht

Fiets vanaf de vissersplaats Stellendam naar de Kwade Hoek. Combineer dit met een heerlijke wandeling door een ongerept buitendijks natuurgebied.

Fiets en wandel mee
filter plus

Wandelen door het Volgerland

Wandel door het Volgerland, een oorspronkelijke strandpolder. En laat je verrassen door vogels als de tureluur, kievit en graspieper.

Wandel mee
filter plus
Duinen van Goeree

De mooiste routes

 • Fietsen

  Fietsroute naar de Kwade Hoek

  Vanaf de binnenhaven Stellendam fiets je op eigen gelegenheid naar het bijzondere natuurgebied de Kwade Hoek. De haven van Stellendam wordt in de periode juni-september 2019 aangedaan door de vaartocht 'Expeditie Haringvliet'.

  • 8 km
 • Fietsen

  Fietroute langs de planten en dieren op Goeree

  Neem je kijker mee, want op de zandplaten bij de brede Zuid-Hollandse stranden kun je zeehonden zien zonnen. Ook in de duinen van Goeree is van alles te ontdekken. Je fietst langs de Springertduinen naar de Westhoofdvallei.

  • 36.8 km
 • Over het gebied

  Vlakbij Ouddorp liggen de duinen van Goeree. Een uitgestrekt duingebied waar stuifduinen, slikken, brede stranden en bos elkaar afwisselen. Je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen of op excursie gaan met de boswachter. Beleef hier de heerlijke kustnatuur.

  Denk je aan de duinen, dan hoor je de zee en ruik je de zoute wind. Deze factoren zorgen ervoor dat de duinen van Goeree telkens veranderen. In dit uitgestrekte duingebied vind je buitendijks land waar zee en wind nog de baas zijn, duinvalleien vol orchideeën, schrale weitjes met zoemende hommels en duindoornstruwelen waarin de nachtegaal zingt. Maar dit is ook de plaats van weidevogels en ganzen in de Goereese polders. De plaats waar je duizenden watervogels spot op de slikvlakten. Met een beetje geluk zie je een zeehond op een zandplaat.

  Dynamiek in de Kwade Hoek

  In de Kwade Hoek is de zee nog steeds de baas. Gelukkig is het natuurgebied bij de Deltawerken buitendijks gebleven. Vooral in de winter stroomt het zoute water via geulen en kreken ver het gebied in. Grote stukken land komen onder water te staan. Wind, water en getij brengen het landschap steeds weer in beweging. Je kunt hier heerlijk wandelen op de paden. Volg bijvoorbeeld de wandelroute Kwade Hoek. Je honden is aangelijnd ook welkom.

  Waardevolle natuur

  Sinds 2011 heeft Natuurmonumenten het hele duingebied tussen de Brouwersdam en de Haringvlietdam in beheer. Nu is het een van de grootste aaneengesloten duinlandschappen van Zuid-Holland. De dynamiek en overgangen van zout naar zoet, nat naar droog en jong naar oud zorgen voor soortenrijke natuur. Kustbescherming speelt een grote rol in dit natuurgebied. Daarom moeten mensen hier ingrijpen om de veiligheid te bewaren. Lees meer over onze visie op kustbescherming.

  Beleef de natuur

  De duinen van Goeree zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Je kunt tussen zonsopgang en zonsondergang overal de gebieden in, behalve wanneer er andere tijden zijn aangegeven. Wandel over routes variërend van 2,8 km tot 20 km. In het gebied vind je verschillende vogeluitkijkpunten, zoals bij het Kiekgat en de Stellingweg waar je een goed zicht hebt op de vogelrijkdom. Zin om het echt hogerop te zoeken? Beklim dan de kijktoren bij Ouddorp. Of ben je een fietsliefhebber? Dwars door de duinen loopt de Middelduinweg, een verhard pad dwars door de duinen.

  Bezoekersinformatie

  Praktisch

  VVV Goeree-Overflakkee

  Bosweg 2, 3253 XA OuddorpT 0187 681 789

  Extra informatie

  Vrij wandelen op wegen en paden
  Honden welkom, mits aangelijnd
  Groepsactiviteiten niet toegestaan zonder toestemmingWil je een (sport)activiteit of evenement organiseren in dit natuurgebied? Vraag dan eerst toestemming aan via www.natuurmonumenten.nl/toestemming
  Duinen van Goeree

  Agenda

  Jersey-koeien in de weide
  za 24 aug

  Leuk dagje uit: Tour langs de bioboer

  Wat heeft een koe met natuur te maken? En wat maakt Agrarisch bedrijf Breen zo uniek? Fiets mee met de boswachter en maak kennis met boer Piet en boerin Janneke en hun 250 Jerseykoeien in de stal en in het natuurgebied Volgerland.

  Vleermuis
  vr 30 aug
  Dieren spotten

  Vleermuizenexcursie in de Duinen van Goeree

  Gewapend met een batdetector gaan we op zoek naar vleermuizen in de Duinen van Goeree.

  Wandelen op de Kwade Hoek
  za 23 nov

  Stevige wandeling over de Kwade Hoek en naar het strand

  Ga je mee met deze stevige wandeling door de Kwade Hoek naar het strand, om te kijken wat daar zoal kan zijn aangespoeld?

  Direct naar

  Duinen van Goeree

  Wat wij hier doen

  We houden de duinen open

  De gezonde en mooie natuur van de duinen van Goeree is niet vanzelfsprekend. Boswachters, ecologen, terreinmedewerkers, toezichthouders en vrijwilligers maaien en hooien, zorgen voor stiltegebieden en houden de duinvalleien open. Om ervoor te zorgen dat de duingebieden niet snel dichtgroeien, verwijderen we bijvoorbeeld bomen en struiken. Dat helpt bijzondere planten die voor het duin kenmerkend zijn, zoals het duinviooltje of het gele walstro. Help jij ons ook hierbij? Dan kunnen we allemaal blijven genieten van deze prachtige natuur.

  Help mee
  Duinen van Goeree

  Nieuws van de boswachter

  logo