Nieuws van de boswachter

Vergunning verleend: aanleg MTB-route Veluwezoom van start

12 november 2018 | Astrid Schoenmaker

Goed nieuws: de provincie Gelderland heeft de Natura2000-vergunning verleend voor de nieuwe MTB-route in Nationaal Park Veluwezoom. Daarmee kan de aanleg van start gaan.

Samen met mountainbikers zetten wij routes uit.

Net als bij het uitstippelen van de route, zullen boswachters en mountainbikers de handen ineen slaan bij de aanleg. Als eerste zullen de single tracks en double tracks worden aangelegd. Om te beginnen wordt de route in detail in het veld uitgezet, een nauwkeurige klus waarbij de boswachters betrokken zijn. Vervolgens zal er gesnoeid worden en worden de single en double tracks uitgemaaid. Zodra de hoofdroute klaar is kunnen de palen met de schildjes de grond in.

Technische lussen

Tijdens de aanleg van de hoofdroute blijft de oude MTB-route gewoon beschikbaar. Je hoeft dus geen dag mountainbiken op Veluwezoom te missen! Na de aanleg van de nieuwe hoofdroute volgen de technische lussen. Het is even afwachten wanneer dat zal zijn, want we moeten bij de werkzaamheden in het gebied wel rekening houden met het broedseizoen. Dat duurt van 15 maart tot 15 juli en dan mag er niet in het gebied gewerkt worden. We houden je op de hoogte van de vorderingen!

Astrid Schoenmaker
logo