Cultureel

Vogelconcert: Paradijsvogels in Laurenskerk, Rotterdam

Vogelconcert: Paradijsvogels in Laurenskerk, Rotterdam

Waar

Rotterdams platteland

  Kosten

  Volwassen
  • Normaal€ 24,00
  • Ledenprijs€ 18,00
  Activiteit

  Vogelconcert: Paradijsvogels in Laurenskerk, Rotterdam

  Laat je op zaterdagavond 16 juni meevoeren in de klankwereld van muziek en vogels, uitgevoerd door het Laurens Collegium Rotterdam en ondersteund door prachtige filmbeelden uit de gebieden van Natuurmonumenten bij Rotterdam. Een waar natuurspektakel wat dat je kunt beleven in de Laurenskerk, in hartje Rotterdam! De presentatie van Paradijsvogels is in handen van de Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie.

  Veel dichters en componisten trokken zich door de eeuwen heen terug in de natuur om inspiratie op te doen. De bergen, het woud, de zee; plekken waar dichters hun woorden vonden en componisten hun harmonie.

  Zingende vogels

  Vogels inspireren de mens al sinds mensenheugenis. We benijden hen om hun vrijheid, we imiteren hun vlucht en genieten van hun gezang. Zingende vogels vormen de inspiratie voor dit programma van het Laurens Collegium Rotterdam. Je hoort allerlei stijlen koorzang, zoals oude klanken uit een ver verleden, romantisch repertoire en prikkelend moderne muziek.

  Inspiratie in de natuur dichtbij huis

  Ook dirigent Wiecher Mandemaker vindt zijn inspiratie in de natuur. Regelmatig trekt hij eropuit met zijn fotocamera. Hij blijft dichter bij huis dan je denkt! Op het Rotterdams platteland, op nog geen 6 km afstand van de Laurenskerk, geniet hij van buitelende kieviten in de lucht of de oer-Hollandse grutto tussen bloeiende polderbloemen.

  Bezoek de Ackerdijkse Plassen

  Tijdens het concert verrast Natuurmonumenten jou met een aantal presentjes om het Rotterdams platteland te leren kennen en ontdekken. Combineer je bezoek aan de Laurenskerk bijvoorbeeld met een uitstapje naar de Ackerdijkse Plassen, een verborgen vogelparadijs tussen Rotterdam en Delft. Deze wandelingen zijn exclusief te boeken door bezoekers van het vogelconcert! We vragen hiervoor een kleine bijdrage zodat we natuur bij Rotterdam kunnen beschermen. Houd rekening met de volgende data:

  • Zaterdag 23 juni > 09.00 – 12.00 uur
  • Zondag 1 juli > 08.00 – 11.00 uur

  Ben je jonger dan 24 jaar? Boek dan hier je ticket >> 

  Meer informatie over het programma: www.laurenscollegiumrotterdam.nl

  Vogelconcert: Paradijsvogels in Laurenskerk, Rotterdam

  za. 01 dec. 2018 - 19:30Uitverkocht
  Direct aanmelden