Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Van Melkschuur Zuidpolder naar Belevenisboerderij Schieveen

  • Honden welkom, mits aangelijnd
Wandelen

Van Melkschuur Zuidpolder naar Belevenisboerderij Schieveen

Start je ontdekkingstocht van het Rotterdams platteland bij metrohalte Rodenrijs, slechts vier haltes vanaf Rotterdam Centraal. Vanaf hier wandel je zo naar Melkschuur Zuidpolder, waar je zelf op zoek kunt gaan naar wilde bloemen, vlinders en vogels met de speurneuzenkaart. Vervolg je weg over het Polderpad. Na 20 minuten wandelen door de natuur van de Zuidpolder kom je uit bij Belevenisboerderij Schieveen!

En hier is van alles te beleven: ravot in Speelnatuur van OERRR, knuffel met boerderijdieren in de knuffelweide of ontdek bloemen en planten in de tuin. Grootouders en ouders kunnen rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken. Toegang tot de belevenisboerderij en Speelnatuur van OERRR is gratis, consumpties dienen wel van de boerderij te zijn. Kijk hier voor alle informatie en openingstijden >>

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

De route

 Startpunt

1Melkschuur Zuidpolder

Welkom bij de melkschuur! Deze karakteristieke houten melkschuur is in oude luister hersteld. Neem gerust een kijkje! Melkschuur Zuidpolder is alleen geopend tijdens evenementen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan in de activiteitenagenda! In de wilde bloementuin kun je - ook als de melkschuur gesloten is - zelf op zoek gaan naar wilde bloemen, vlinders en vogels. Je kunt hier waterbeestjes zoeken in de poldersloten of je laten verwonderen over de fladderende vlinders en zoemende bijen in de wilde bloementuin. 

Melkschuur Zuidpolder
Melkschuur Zuidpolder
Melkschuur Zuidpolder
Melkschuur Zuidpolder

2Bloemrijke bermen

De hommels, bijen en vlinders vinden niet alleen in de wilde bloementuin een plekje. De bermen van het Polderpad, het fietspad tussen de Rotte en de Schie, staan in het voorjaar en de zomer prachtig in bloei. De bloemen en grassen trekken daarmee allerlei verschillende dieren aan. Van de prachtige dagpauwoog tot de harige aardhommel. In de winter vinden kleine dieren zoals muizen hier een schuilplek. Hoeveel verschillende kriebelbeestjes zie jij tijdens deze wandelroute?

Bloemrijke bermen
Bloemrijke bermen
Bloemrijke bermen
Bloemrijke bermen
Bloemrijke bermen
Bloemrijke bermen

3Vogels in de polder

Je zou het niet zeggen, maar hier, op het Rotterdams platteland, vinden veel bijzondere vogels een plekje. Zoals de kievit, die met zijn opvallende kuif, zwart-witte verenkleed en brede vleugels niet te missen is in het Hollandse polderlandschap. Zie jij een kievit of tureluur in de hoek tegen de Oude Bovendijk aan? Of de gele kwikstaart, die erg van het platteland houdt. Al lopend, rennend of vliegend pikt hij de insecten die door het grazende vee worden opgejaagd uit de lucht. Zijn lange staart wipt voortdurend op en neer wanneer dit kleine vogeltje op de grond zit.

Vogels in de polder
Vogels in de polder
Vogels in de polder
Vogels in de polder
Vogels in de polder
Vogels in de polder

4Belevenisboerderij Schieveen

Je bent aangekomen bij Belevenisboerderij Schieveen! Veel plezier!

Ijsje eten bij Belevenisboerderij
Belevenisboerderij Schieveen
Gezin in bloementuin Belevenisboerderij Schieveen
Belevenisboerderij Schieveen
Speelnatuur van OERRR bij Belevenisboerderij Schieveen
Belevenisboerderij Schieveen
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.