Wandelen

Van Melkschuur Zuidpolder naar Belevenisboerderij Schieveen

Van Melkschuur Zuidpolder naar Belevenisboerderij Schieveen

1.5 km

Waar

Rotterdams platteland

Wandelen

Van Melkschuur Zuidpolder naar Belevenisboerderij Schieveen

Vanaf 17 juni opent Belevenisboerderij Schieveen voor het eerst haar deuren. Stadsherder Martin Oosthoek werkt hier samen met de boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten aan deze trekpleister op het Rotterdams platteland, pal aan het Polderpad.

Stadsherder Martin Oosthoek werkt hier samen met de boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten aan deze trekpleister op het Rotterdams platteland, pal aan het Polderpad. De verbouwing van de grote stal is nog in volle gang, maar er is nu al van alles te beleven! De moestuin en vlindertuin zijn al helemaal klaar, de landwinkel is open. Er zijn boerderijdieren en kinderen kunnen zich uitleven in het strokasteel.

Nog niet alles is klaar

Nog niet alles is klaar halverwege juni. Zo wordt er nog hard gewerkt aan Speelnatuur van OERRR. We verwachten dat deze najaar 2017 gereed is. Des te leuker is het om steeds een kijkje te nemen en te zien wat er veranderd is!

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Fietsenstalling metrostation Rodenrijs: Toon op kaart

Aanrijdroute openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam CS reis je naar metrohalte Rodenrijs. Vanaf hier is het ongeveer 20 tot 30 minuten lopen

De route

 Startpunt

1Melkschuur Zuidpolder

Welkom bij de melkschuur! Deze karakteristieke houten melkschuur is in oude luister hersteld en dient sinds juni 2015 als informatiepunt voor het te realiseren natuur- en recreatiegebied ten noorden van de stad. Neem gerust een kijkje! Je kunt hier waterbeestjes zoeken in de poldersloten of je laten verwonderen over de fladderende vlinders en zoemende bijen in de wilde bloementuin. 
Melkschuur Zuidpolder
Melkschuur Zuidpolder

2Bloemrijke bermen

De hommels, bijen en vlinders vinden niet alleen in de wilde bloementuin een plekje. De bermen van het Polderpad, het fietspad tussen de Rotte en de Schie, staan nu prachtig in bloei. De bloemen en grassen trekken daarmee allerlei verschillende dieren aan. Van de prachtige dagpauwoog tot de harige aardhommel. Hoeveel verschillende kriebelbeestjes zie jij tijdens deze wandelroute?
Bloemrijke bermen
Bloemrijke bermen
Bloemrijke bermen

3Vogels in de polder

Je zou het niet zeggen, maar hier, op het Rotterdams platteland, vinden veel bijzondere vogels een plekje. Zoals de kievit, die met zijn opvallende kuif, zwart-witte verenkleed en brede vleugels niet te missen is in het Hollandse polderlandschap. Zie jij een kievit of tureluur in de hoek tegen de Oude Bovendijk aan? Of de gele kwikstaart, die erg van het platteland houdt. Al lopend, rennend of vliegend pikt hij de insecten die door het grazende vee worden opgejaagd uit de lucht. Zijn lange staart wipt voortdurend op en neer wanneer dit kleine vogeltje op de grond zit.
Vogels in de polder
Vogels in de polder
Vogels in de polder
Rotterdams platteland

Wat wij hier doen

Samen beschermen we het groen

Natuurmonumenten zet zich actief in voor de bescherming van schaarse groene ruimte bij grote steden zoals Rotterdam. Aan de noordrand van Rotterdam gaan we de bloemen, vlinders en vogels terugbrengen in het landschap. Samen met toekomstgerichte stadsboeren, vrijwilligers en de gemeente. De weidevogels staan voorop. We maken het gras natter, zodat er meer bloemen groeien en de kuikens door het gras kunnen lopen om voedsel te zoeken. Daarnaast zorgt de afwisseling van polderbloemen, kruiden en gras voor voldoende insecten, zodat de weidevogels hun buikje rond kunnen eten. Help jij ook mee?

Help mee
1.5 km

Van Melkschuur Zuidpolder naar Belevenisboerderij Schieveen