Nieuws van de boswachter

Sportief 2017: Fiets vanuit Rotterdam CS het Polderpad

17 januari 2017 | Natascha Hokke

Is jouw goede voornemen om in 2017 meer te bewegen? De boswachters van Natuurmonumenten geven je de beste tip!

Sportief 2017: Fiets vanuit Rotterdam CS het Polderpad

Ontspannen en inspannen in de buitenlucht


Want als je kunt kiezen tussen bewegen in een mooi gebied in de frisse lucht of in een donkere en bedompte sportschool? Dan is de keus snel gemaakt. Heerlijk ontspannen en inspannen in de buitenlucht. Wat wil je nog meer?


Fiets vanuit Rotterdam CS naar het Rotterdams platteland


“We weten allemaal hoe moeilijk het is om de voornemens vol te houden”, vertelt boswachter van Natuurmonumenten Juriaan van Leeuwen. “Daarom moet je de uitdaging zo leuk mogelijk maken.” Vanaf Rotterdam CS fiets je bijvoorbeeld zo naar het Rotterdams">https://www.natuurmonumenten.nl/in-de-regio/rotterdams-platteland">Rott… platteland. De route https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/midden-delfland/route/pold…;‘Polderpad: van Rotte tot Schie’ is bijna 30 kilometer en leidt je langs de natuurgebieden aan de noordrand van de stad.

placeholder

Fotograaf: Dick van Egmond“Zo heb je je beweging én een heerlijke middag uit, want ook in de winter is hier genoeg te zien. Verschillende soorten eenden en ganzen zoals de smient en kolgans zijn naar ons land gekomen om hier de winter door te brengen. Aan de rand van de poldersloten zie je grote zilverreigers geduldig wachten totdat hun kostje voorbij scharrelt en ze deze genadeloos aan de snavel kunnen spietsen.”

Goed voor de gezondheid en vermindert stress


Naast het feit dat beweging hartstikke goed is voor een mens, is het bekend dat recreëren in het groen gezond is en stress vermindert. “Nog eens twee pluspunten om eens op de fiets te stappen en het Rotterdams platteland te ontdekken!”


Winterse fietstocht naar Rotterdams platteland


Heb jij zin om een winterse fietstocht te maken?


Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo