Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurlijk zwemwater

Zwemmen en pootjebaden in de natuur

Duik in een koele plas of plons in de zee. Niets lekkerder dan een frisse duik op een snikhete zomerdag. Bekijk hier waar je kan zwemmen in natuurlijk zwemwater. De locaties liggen in of bij onze natuurgebieden.

Zwemmen in de Spiegelplas

Spiegelplas (Noord-Holland)

Heerlijk zwemmen in de Spiegelplas bij Nederhorst de Berg. Het strandje aan het Googpad is alleen te voet of met de fiets bereikbaar. De fietsroute 'Rondje Spiegelplas' komt langs het strandje. 

Meer info over de Spiegelplas

Duin en Kruidberg (Noord-Holland)

Fiets of loop door de duinen richting het strand. Vanaf de parkeerplaats van Duin en Kruidberg is het ongeveer 5 kilometer over de Zeeweg. De parkeerplaats ligt bij Duin- en Kruidbergerweg 74, 2071 LE Santpoort-Noord.

Meer info over Duin en Kruidberg

Duinen van Goeree (Zuid-Holland)

Zwemmen in de zee, zandkastelen bouwen of rollen vanaf een duin.
Vanaf parkeerplaats Kwade Hoek (Oostdijkseweg 103, 3252 LM Goedereede) en parkeerplaats Westhoofd (Groenedijk 19 Ouddorp) wandel je zo het strand op. Deze routes komen langs het strand bij Duinen van Goeree:  Wandelroute door de Kwade HoekWandelroute De Koploper en Fietroute langs de planten en dieren

Meer info over Duinen van Goeree

Voornes Duin (Zuid-Holland)

Schelpen zoeken, stoeien met de golven of pootjebaden. Vanaf de parkeerplaats aan de Rondeweiweg (3235 CN Rockanje) volg je Wandelroute De Panroute om bij het strand te komen.

Meer info over Voornes Duin

Maasvallei (Limburg)

Zwemmen in de recreatieplassen langs de Maas. Ga bijvoorbeeld naar de Dilkensplas (Ohe en Laak), Huyskensplas (Stevensweert) of de Grote Hegge (Thorn). De fietsroute Limburg komt langs de Dilkensplas. 

Meer info over de Maasvallei

Leggerveld (Drenthe)

Kom zwemmen in het Blauwe Meer midden in natuurgebied Leggelderveld.

Meer info over Blauwe meer en Leggelderveld

Kardinge (Groningen)

De wandelroute van Kardinge komt langs het Kardingemeer, een mooie plek om het water in te duiken.

Meer info over Kardinge

Schiermonnikoog (Friesland)

  • Zwemmen in de zee aan de noord- en westzijde van het eiland.
  • Berkenplas

Meer info over Schiermonnikoog

 

Check voor vertrek altijd of het water veilig is om in te zwemmen: www.zwemwater.nl

Spelen bij het water

Op zoek naar verkoeling? Dammen bouwen, water pompen, modder glijden. Bij Speelnatuur van OERRR kan je helemaal los gaan met water. Of kom langs bij een bezoekerscentrum. Daar kun je lekker spelen bij de waterpomp, met een schepnetje waterbeestjes zoeken of met de boswachter op watersafari.

Tips voor kinderen

Agenda

Steltloper Marker Wadden
vr 03 apr
Varen

Veerboot naar Marker Wadden

In 2020 kun je vanaf de Bataviahaven in Lelystad met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Deze vaart op een beperkt aantal dagen. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt.

Marker Wadden met gids
vr 03 apr
Varen

Veerboot naar Marker Wadden met expeditie

Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. Inclusief overtocht met de veerboot.

Vaar mee naar Vogeleiland terwijl de zon opkomt
zo 05 apr
Varen

Vaar met zonsopkomst mee naar Vogeleiland

Vaar mee naar Vogeleiland terwijl de zon opkomt en de vogels beginnen te zingen.

logo