Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Speelnatuur op Tiengemeten in oktober

30 september 2020 | Annette den Dulk

Woensdagmiddag 30 september is de laatste middag dit jaar waarop er gespeeld kan worden bij Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten. Vanaf 1 oktober sluiten we de deuren van de natuurspeeltuin en in plaats daarvan organiseren we verschillende OERRR-activiteiten in oktober. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar diersporen of alles leren over paddenstoelen. Tijdens de herfstvakantie vindt de activiteit ‘Vier de herfst’ plaats op het eiland.

OERRR-activiteiten op Tiengemeten

Activiteiten van OERRR

In oktober is het ieder jaar erg rustig in Speelnatuur van OERRR. Om die reden sluiten we dit jaar een maand eerder. In plaats daarvan organiseren we vier OERRR-activiteiten: op dierendag (zondag 4 oktober) kunnen kinderen samen met de boswachter op zoek naar diersporen. Op zaterdag 17 oktober vindt de OERRR-beverwandeling plaats en leren kinderen meer over het grootste knaagdier van Europa. Woensdag 21 oktober (herfstvakantie) staat in het teken van herfstschatten die omgetoverd worden tot kunstwerken: OERRR Vier de herfst. Zaterdag 31 oktober wordt er gespeurd naar paddenstoelen en leren de kinderen over deze schimmels tijdens het OERRR op zoek naar paddenstoelen

OERRR

Alle activiteiten vallen onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Goed om te weten

Naast activiteiten specifiek voor kinderen organiseren we het hele jaar door excursies op Tiengemeten. Een overzicht van alle excursies waarvoor je je kunt aanmelden vind je op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten/agenda. Je dag begint altijd met de overtocht met de pont vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Een pontkaartje moet je vooraf online reserveren en het dragen van een mondkapje tijdens de overtocht is verplicht.

Activiteiten & corona

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers is daarom bij iedere activiteit beperkt. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

Hou je aan de richtlijnen:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Schud geen handen
  • Vermijd fysiek contact
  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten
  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
  • Nies en/of hoest in je elleboog
  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt
Annette den Dulk
Annette den Dulk