Ga direct naar inhoud
jachtslot in de steigers

Jachtslot Mookerheide

Geef kleur aan Jachtslot Mookerheide en draag je steentje bij.

De gevels van het jachtslot waren tot in de jaren ‘60 zichtbaar voorzien van een veelkleurige versiering van verglaasde tegels. Deze tegelmozaïek is nog steeds aanwezig onder de witte afwerklaag. Stucwerk, tegelwerk én het hardsteen zijn in de jaren ’60, ’70 bedekt met lagen van verschillende materialen (kit, tegellijm, voorstrijk, gips, cement, verf). De afdeklagen geven naast esthetische ook technische schade aan het pand: het vormt een dampdichte, afsluitende laag met ernstige bouwtechnische problemen tot gevolg.

Herstel kleurrijke mozaïek tegels

Het overpleisteren van de gevel is al gebeurd in de jaren ‘60, voordat het jachtslot in bezit kwam van Natuurmonumenten. Aan de buitenkant zitten maar liefst 35.000 mozaïektegeltjes van 4 x 4 centimeter in zeven verschillende kleuren. In een repeterend patroon vormen ze figuren die typisch waren voor de jugendstil-stijl. Het jachtslot straalde rijkdom en allure uit. Een buitenlandse aanblik bovenop de stuwwal van Mook. Met jouw hulp brengt Natuurmonumenten deze unieke tegelmozaïek graag weer terug!

Doneer nu een tegel a 15 euro

Meer lezen over de restauratie

De restauratie van Jachtslot Mookerheide is van start gegaan. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de restauratie? De komende tijd zullen we via deze pagina iedereen laten meebeleven hoe de restauratie in zijn werk gaat. Foto's en vlogs van de restauratie vertellen het verhaal.

Volg de restauratie op de voet