Ga direct naar inhoud

Wandelen in Nationaal Park Veluwezoom

Welkom in Nationaal Park Veluwezoom! De mogelijkheden om te wandelen zijn hier eindeloos. Hieronder een aantal tips op je op weg te helpen. Je vindt hier meerdere wandelroutes die door onze boswachters zijn uitgezet.

Wandelen in Nationaal Park Veluwezoom

Natuurmonumenten heeft een aantal routes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes brengen. Ze zijn herkenbaar aan de gekleurde pijlen. De route Veluwezoom-Posbank (paarse pijlen), die start bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, staat al jaren op nummer 1 vanwege de schitterende vergezichten over de heideheuvels van het Herikhuizerveld. Kies je liever voor een rustige route, start dan bijvoorbeeld eens in  Laag-Soeren (bruine pijlen). Een overzicht van alle routes van Natuurmonumenten is te zien op deze kaart. Als je vaker wilt wandelen in Nationaal Park Veluwezoom is de wandelkaart van Falkplan een aanrader. Deze is verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Veluwezoom.

Meer routes bij Natuurmonumenten >

 

Zelf uitstippelen

Wil je liever je eigen plan trekken en zelf een route samenstellen, maak dan gebruik van de planner van het Routebureau Veluwe. Net als bij het bekende fietsknooppunten-netwerk kun je zo van knooppunt naar knooppunt een eigen route samenstellen.

 

LAW

Er lopen verschillende lange-afstandswandelingen door Nationaal Park Veluwezoom, waaronder: