Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandel virtueel over Tiengemeten

29 maart 2020 | Annette den Dulk

Goed nieuws voor liefhebbers van Tiengemeten nu je als bezoeker even niet naar het mooie natuureiland kunt: je kunt er namelijk wel door de natuur wandelen. Virtueel dan wel te verstaan!

streetview Tiengemeten

Wil jij ook je gedachten even verzetten tijdens een wandeling in de natuur? Dat kan in heel veel van onze gebieden, met inachtneming van deze richtlijnen, maar helaas even niet op Tiengemeten. Natuurlijk willen we graag dat je toch van de natuur op het eiland kunt genieten. Gelukkig kunnen we een mooi en veilig alternatief bieden: Tiengemeten is namelijk samen met Google digitaal beleefbaar gemaakt via Google Street View. Met 360-graden beelden kun je het eiland virtueel verkennen vanaf je computer, smartphone of tablet. Hiermee brengen Natuurmonumenten en Google de natuur op Tiengemeten bij je thuis!

Speciale camera

Voor onze virtuele wandelingen hebben vrijwilligers Tiengemeten, en andere natuurgebieden van Natuurmonumenten, vastgelegd met een speciale ‘Trekker’. Deze draagbare camera heeft maar liefst vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. De foto’s zijn vervolgens samengevoegd tot 360-graden beelden, waardoor je virtueel door de natuur kunt lopen. De natuurbeelden werden in de zomer van 2016 al vastgelegd, maar kwamen nooit eerder zo goed van pas. Nu veel Nederlanders langere tijd binnen zitten, kan deze technologische ontwikkeling ervoor zorgen dat je toch kunt genieten van de mooie natuur die Nederland te bieden heeft.

Google Street View Tiengemeten

Maak hier jouw virtuele wandeling over Tiengemeten (ZH)!

 

Annette den Dulk
Annette den Dulk