Ga direct naar inhoud
Nieuws

Cursus graslandbeheer in de IJsselvallei

24 juli 2017 | Marie-Thérèse te Bulte

Woon je op de Veluwe of in de omgeving van de IJsselvallei? Wil je meer weten over het beheer van natuurgraslanden? Volg dan de 3-daagse module ‘M4 Graslandbeheer en basis soortenkennis’ op de biologische boerderij de Groote Modderkolk in Loenen. Deze module is onderdeel van het cursusprogramma Natuurbeheer en ondernemerschap niveau 1, stichting Van Groene Waarde, die hier deze keer als losse cursus wordt aangeboden.

Grasland met koeien

Je leert onder andere de kenmerkende soorten van graslanden die (nog) onder invloed van bemesting staan op naam te brengen. Tijdens de veldbezoeken leer je een inschatting te maken van de verschralingsfase van een perceel en welke soorten je kunt verwachten bij toenemende verschraling. Natuurlijk komt ook aan de orde hoe je een hogere biodiversiteit kunt bereiken. Bij deze module hoort een thuisopdracht, waarvoor je op je eigen perceel een vegetatieopname maakt.

Cursusdagen:

20 september, 25 september en 11 oktober
Een cursusdag start om 9.30 u en is rond 16.00 u afgelopen.

Kosten

De kosten voor M4 van het cursusprogramma Natuurbeheer en ondernemerschap bedragen € 420 (exclusief btw). Bij boeking voor 1 augustus maak je gebruik van de vroegboekkorting en betaal je € 360 (exclusief btw). 

Aanmelden via de website

Je kunt je vanaf nu registreren voor deze cursus via vangroenewaarde.nl. Na registratie kun je de datum en locatie van je keuze bevestigen via de link die je per mail ontvangt.
Let op: hou je betalingsgegevens bij de hand, je betaalt namelijk direct via Ideal.

Aanmelden via email

Aanmelden via de website is eenvoudig en je krijgt meteen toegang tot alle informatie via je eigen account. Geef je de voorkeur aan inschrijven via email? Stuur deze aan [email protected]. Voor deze wijze van inschrijven zijn extra administratieve kosten verbonden. De betaling van de factuur dient voor de aanvang van de cursus te zijn voldaan. Geef duidelijk in de email aan voor welke cursus en welke locatie de aanmelding betreft, samen met je naam, adres en woonplaats. Van Groene Waarde brengt voor deze service € 15,00 (exclusief btw) aan administratiekosten in rekening. 

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte