Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Proefabonnement bij Herenboeren Groote Modderkolk?

09 juli 2020 | Marie-Thérèse te Bulte

Is lokaal het nieuwe normaal? Lokaal geproduceerd voedsel is ongekend populair. Zorgt de coronacrisis voor een omslag in onze voedselproductie, of blijft grootschalige import en export de norm? Wil je meer weten over het concept Herenboeren op de Groote Modderkolk in Loenen? Ben je geïnteresseerd in een proefabonnement? Wandel mee in een van de rondleidingen in juli en augustus.

Proefabonnement Herenboeren Groote Modderkolk

Oprichter Geert van der Veer van Herenboeren Nederland: "Ik merk een enorme toename in aandacht voor lokaal produceren door de coronacrisis. Mensen zijn juist nu heel bewust bezig met: hoe leef ik en wat is essentieel? We willen de mensen dichter bij de bron van hun eten brengen."

Groeispurt herenboerderij

Sinds eind mei 2019 is op het Open Erf De Groote Modderkolk van Natuurmonumenten in Loenen de coöperatie Herenboerderij Groote Modderkolk in bedrijf. Met de inmiddels 170 huishoudens uit de regio Apeldoorn Arnhem Zutphen is een vliegende start gemaakt.

Het Herenboerenconcept wordt momenteel op meerdere plekken in het land uitgewerkt en kan rekenen op de professionele ondersteuning van Herenboeren Nederland.

Wat is een Herenboerderij?

Een Herenboerderij is een duurzaam, kleinschalig, onafhankelijk van de markt opererend coöperatief gemengd bedrijf. De Herenboerderij wordt dagelijks gerund door een boerin die in loondienst werkt voor de leden van de coöperatie.

De leden van de coöperatie investeren eenmalig in de oprichting van het bedrijf en delen vervolgens de kosten, circa 10 euro per afnemende mond per week (voor de vegetariër circa 6 euro). Wat ze daarvoor terugkrijgen: elke week ongeveer 60 procent van het eten; groenten, fruit, aardappelen en eieren, vlees en vleeswaren.

Onze boerderij gaat uit van optimaal 200 gezinnen, oftewel 500 'monden'. We hebben nu 170 leden... en er komen wekelijks een paar bij. Maar je bent nog van harte welkom!

Proefabonnement

Om kennis te maken met de herenboerderij en wat er allemaal van het land komt, bieden Herenboeren Groote Modderkolk nu een proefabonnement aan van 4 weken voor 30 euro per persoon. Vier weken lang een vegetarisch pakket: groenten, eieren en als het seizoen het aanbiedt aardappelen en fruit! Dit pakket kan op zaterdag opgehaald worden. Schrijf je hier in voor het Proefabonnement.

Meer informatie en data rondleidingen Herenboeren

Wil je meer informatie? Kom dan naar een van de rondleidingen op de Herenboerderij:

  • dinsdag 14 juli om 19.30 uur
  • zaterdag 1 augustus om 10.00 uur
  • donderdag 20 augustus om 19.30 uur

Je kunt je aanmelden via [email protected] met vermelding van het aantal personen. De rondleidingen wordt gegeven in kleine groep(en).

Je kunt ook tussentijds een rondleiding voor je gezin, of een klein groepje aanvragen via [email protected] .

Rondleiding over Herenboerderij Groote Modderkolk

Rondleiding over Herenboerderij Groote Modderkolk

Virtuele uitleg

Wil je eerst meedoen aan een virtuele rondleiding/uitleg over onze boerderij? Dat kan de komende tijd ook nog. Deelnemen is heel eenvoudig. We maken gebruik van Zoom. Neem 5 of 10 minuten vooraf aan de virtuele bijeenkomst deel op woensdag 12 augustus van 20.00 tot 21.00 uur.

Wandelroute langs Herenboerderij

Wil je al vast een kijkje komen nemen? Via de wandelroute Rondom Loenen kom je langs de plekken van Herenboeren Groote Modderkolk en loop je door het glooiende landschap rondom Loenen met eeuwenoude akkers, weilanden, houtsingels en vergezichten.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte