Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandelroute Dwars door Gelderland

Wandelen

Wandelroute Dwars door Gelderland

Omroep Gelderland, Stichting Wandelnet en Natuurmonumenten presenteren twee lange, gevarieerde wandelroutes dwars door Gelderland. Dwars door Gelderland is een combinatie van bestaande wandelroutes en voert deels door gebieden van Natuurmonumenten.

Dwars door Gelderland 1: van Hierden naar 's-Heerenberg

Deze route start bij de monding van de Hierdense beek aan de rand van het Veluwemeer, voert door uitgestrekte Veluwse natuurgebieden, slingert over elegante landgoederen, door kleinschalige landschappen en kronkelt langs de rivier de Oude IJssel om te eindigen in het pittoreske ’s Heerenberg. De route koppelt de mooiste delen uit acht verschillende Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden aan elkaar, is goed gemarkeerd en volgt voor een groot deel onverharde paden. Een overzicht van de afzonderlijke etappes, met kaarten en gps-routes vind je op de site van Stichting Wandelnet. De volgende etappes voeren (deels) door gebieden van Natuurmonumenten:

Dwars door Gelderland 2: van Asperen tot Zwillbrock (D)

De tweede LAW Dwars door Gelderland voert van west naar oost. De start is in de Betuwe, waarna de route in 11 etappes helemaal via de Veluwe tot voorbij Winterswijk kronkelt. Bekijk de route op de website van Stichting Wandelnet en download daar de afzonderlijke etappes met bijbehorende kaarten.

De onderstaande etappes voeren (deels) door gebieden van Natuurmonumenten:

  • Etappe 4: Ede-Oosterbeek (o.a. door Planken Wambuis en Wolfheze) - beschrijving en kaart
  • Etappe 5: Rozendaal-Carolinahoeve (o.a. door Nationaal Park Veluwezoom) - beschrijving en kaart
  • Etappe 6: Brummen-Zutphen (o.a. door landgoed Leusveld en Landgoed Voorstonden) - beschrijving en kaart
  • Etappe 7: Almen-Laren (o.a. door landgoed Velhorst) - beschrijving en kaart

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Dorpskerk Hierden
  • Zuiderzeestraatweg, 3849 AD Hierden (GD)
  • Parkeren in het centrum van Hierden bij de kerk of bij de Spar-winkel, 100 meter daarvoor.

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.