Ga direct naar inhoud
Terug

Door natuur en langs Monumenten

Waar: Landgoed Mookerheide

Martin Stevens
7 uur 40
23 km

Over de route

Deze wandelroute doorkruist meerdere gebieden, zo ontdek je onder andere Heumensoord en Landgoed Mookerheide. Op deze route is op verschillende plekken de mogelijkheid om een terrasje te pakken. De route is te volgen vanuit de wandelroute app of door deze route te downloaden.  

  • De wandelroute is 23 kilometer lang. Als dit niet voldoende is, kun je deze uitbreiden naar 29 kilometer door bij de Romeinse wachttoren de rode pijltjes te volgen. Waarna je terug bij de wachttoren de route weer kunt oppakken.   

  • De route start op de Groesbeekseweg bij het zweefvliegveld.  

  • Er zijn verschillende mogelijkheden voor een hapje en drankje.  

Waar kun je starten

Landgoed Jachtslot de Mookerheide
Startpunt

Parkeerplaats Landgoed Mookerheide

Wat kom je onderweg tegen?

Je volgt tijdens deze route gele pijltjes maar ook rode bordjes met witte pijlen. Lees dus goed de omschrijving of volg de route app om niet te verdwalen.
Romeinse wachttoren Heumensoord

1. Start met de gele pijltjes

Vanaf de parkeerplaats naast het Zweefvliegveld volg je de gele pijltjes. Volg deze voor ongeveer 5 kilometer tot dat je uitkomt bij de grote weg, hier stopt het volgen van de gele pijltjes. 

Heumensoord bos en heide

2. Oversteek de Groesbeekseweg

Dit is de Groesbeekseweg, deze steken we over en we lopen verder door het bos. Negeer hier de zijpaden en loop tot de T-splitsing, hier ga je naar rechts. Dit pad zal overgaan in een verhard fietspad. Aan je linkerhand zie je Landgoed de Lage Lier, ga hier het poortje door. Aan de andere kant van de Lage Lier verlaten we het gebied en gaan we links de heuvel op en rechtdoor. De Lierseweg gaat over in een zandpad. 

Loop tot de poort met de paarden. Ga hier naar rechts het zandpad in. Je volgt de rode bordjes met witte pijl. 

Natuurmonumenten

3. Volg de wandelknooppunten

Je komt uit op een fietspad. Ga hier naar rechts en volg de rode bordjes met witte pijl. Sla linksaf en ga het bruggetje over en sla rechtsaf, Landgoed Mookerheide op. 

Vanaf nu volgt u de wandelknooppunten bordjes. De knooppunten zijn: 12, 11, 79, 87, 39, 38, 36, 18 ,19, 37, 32, 31, 30, 32, 22, 27, 26, 25, 78, 16, 15 en 14. Je hebt hier keuze om langs het fietspad te lopen of langs de oude spoorlijn. 

Op het einde sla je links af, waarnaar je weer uitkomt bij de startlocatie. 

Praktische informatie

  • Pluktuin Zelfgeplukt

  • Herberg 't Zwaantje

  • Foodtrucks De Tuin van Molenhoek

  • Boscafé Zweef-Inn

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda