Ga direct naar inhoud
Wandelen

Op zoek naar wintergasten op Marker Wadden

Op zoek naar wintergasten op Marker Wadden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 50,00
  • Ledenprijs: € 35,00
Activiteit

Op zoek naar wintergasten op Marker Wadden

Is Marker Wadden ook in de winter een vogelparadijs? Jazeker! Vogels zijn minder luid en duidelijk aanwezig dan in de lente, maar als je goed oplet kom je een flink aantal wintergasten tegen. Ook vogels die het hele jaar rond op Marker Wadden verblijven laten zich ’s winters vaak zien. We speuren bijvoorbeeld naar eenden, ganzen en zwanen, maar ook naar roofvogels en baardmannetjes. Marker Wadden is ook in de winter te bezoeken, dus grijp deze kans en ga mee op deze extra lange wandelexcursie!

De excursie

De winter is een heerlijk rustige tijd op Marker Wadden. De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag anders en als je goed oplet zul je zien dat er ondanks de kou veel vogels verblijven. De excursieleider neemt je mee voor een 2,5 uur durende wandeling: op zoek naar wintergasten! Je leert meer over het unieke vogelgebied dat Marker Wadden is, want hoewel de eilanden er pas kort liggen heeft het gebied zijn waarde voor de vogels al lang en breed bewezen. De route wordt in samenspraak met de groep bepaald en natuurlijk is er ook aandacht voor het verhaal van Marker Wadden, dus het project, de aanleg en het natuurherstel. Koud zul je het niet krijgen, want vooraf krijg je een kop koffie, thee of warme chocomel, daarna wordt er stevig gewandeld en na afloop zetten we je een kop erwtensoep (tomatensoep voor de vegetariërs) voor.

Met de boot naar Marker Wadden (prijs is inclusief overtocht)

In de haven van Lelystad word je opgewacht door de excursieleider. De boot vertrekt om 09.30 uur en als je na een half uur varen op het eiland bent begint het excursieprogramma. Na de wandeling brengt de excursieleider je terug naar de nederzetting. Als de soep op is heb je nog wat tijd voor jezelf, voordat je om 14.00 uur terug vaart naar Lelystad.

Voor wie?

Deze excursie is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Je loopt niet alleen op paden, maar ook door zand. Deze excursie is helaas niet geschikt voor jonge kinderen en minder validen.

De excursie is inclusief overtocht met de veerdienst en arrangement met koffie, thee of warme chocomel voorafgaand aan de wandeling en een kop warme soep na afloop.

Praktische zaken

  • Neem een verrekijker mee als je die hebt! Een camera kan natuurlijk ook.
  • Zorg dat je op tijd op de boot bent, want die vertrekt stipt om 09.30 uur. Kijk hier waar je het beste kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de boot.
  • Trek stevige wandelschoenen aan en houd rekening met het weer. Op Marker Wadden kan het in de winter natuurlijk flink koud zijn.
  • Neem iets te drinken en te eten mee. Je krijgt koffie, thee en warme chocomel vooraf en soep na afloop, maar het is handig om ook iets mee te nemen voor tijdens de wandeling.
  • Bij zeer slecht weer vaart de boot niet. Of er bij slecht weer gevaren wordt is een besluit van de kapitein. In dat geval ontvang je een dag van tevoren bericht en wordt het geld voor de activiteit (boottocht en excursie) zo snel mogelijk terug op jouw rekening gestort.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid