Ga direct naar inhoud

Wandelroute op Marker Wadden

Op het eerste eiland van Marker Wadden zijn wandelaars vanaf 8 september van harte welkom! Er is een wandelroute uitgestippeld van 2,5 tot 6 km.

Vlonderpad op Marker Wadden

In totaal telt het hoofdeiland van Marker Wadden 12 kilometer aan wandelpaden. Een deel daarvan bestaat uit vlonderpaden die door zandige en moerassige stukken lopen. Een prachtige ontdekkingsreis door nieuwe natuur waar de vogels om je heen vliegen. Onderweg kom je drie vogelkijkhutten tegen waar je in alle rust van de vele vogels kunt genieten.

Bekijk hieronder de wandelroute en de routepunten onderweg.

Wandelroute Marker Wadden

Wandelroute Marker Wadden

1. Steiger

Aankomst- en vertreksteiger voor de boten van en naar Lelystad. Er komt nog een horecavoorziening. Vlakbij de haven ligt een prachtig recreatiestrand.

2. Uitkijktoren Steltloper

Een geweldig begin van de wandeling. Je overziet vanaf deze toren de hele archipel. Bij helder weer kun je tot Enkhuizen en Almere kijken.

3. Vogelkolonies

Vooral in het voorjaar is het een drukte van jewelste in de vogelkolonies. De lucht zich vol met kokmeeuwen en visdiefjes die af en aan vliegen met voedsel.

4. Vogelkijkhut Lepelaar

Geniet van de vogels die in het voor- en najaar neerstrijken op ‘wegrestaurant’ Marker Wadden. Als ze hun buiken vol hebben gegeten, vliegen ze door naar het noorden of zuiden.

5. Noordzeestrand

Alsof je aan de kust bent. Dat gevoel roept het Noordstrand op. Met een zandstrand en golven die aan komen rollen.

7. Moerasandijvie

Op veel plekken te zien. Duikt vaak op in open natte terreinen. De gele bloemen zitten vol met nectar, die een sterke honinggeur verspreidt. Hij is dan ook zeer geliefd bij insecten.

8. Vogelkijkhut Duikeend

Wel eens een eend recht in de ogen gekeken? Dat kan vanuit deze hut. Je zit op ooghoogte met alle zwemmende vogels.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid