Word lid
Wandelen

Wandelroute vanuit de stad naar het Rotterdams platteland

Wandelroute vanuit de stad naar het Rotterdams platteland

10.1 km

Waar

Zuid-Holland

Wandelen

Wandelroute vanuit de stad naar het Rotterdams platteland

Combineer je bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam met een wandeling naar het Rotterdams platteland. Onderweg leer je alles over de stadsnatuur van de havenstad. Aangekomen bij Melkschuur Zuidpolder kom je tot rust in de tuin met bloeiende polderbloemen en slootjes met kwakende kikkers.

Eenden, halsbandparkieten, vleermuizen, de vos... Rotterdam barst van de wilde dieren. Net als op het Rotterdams platteland, waar dan juist weer de grote zilverreiger, grutto en argusvlinder een plekje vinden. Verbaas je over de stadsnatuur van Rotterdam en laat je verrassen door de polders ten noorden van de stad.

Compleet dagje uit

Met deze wandelroute loop je vanaf het Natuurhistorisch Museum Rotterdam in Museumpark langs een van de groene aders van Rotterdam naar Melkschuur Zuidpolder. Dit informatiepunt van Natuurmonumenten ligt 5 minuten wandelen vanaf metrohalte Rodenrijs. Je kunt met de Randstadrail weer terug naar de stad. Of stap op de fiets en vervolg je weg bij de melkschuur over het Polderpad.

Het museumrestaurant in de Kunsthal is een ideale plek om even te pauzeren. De Kunsthal ligt direct naast Het Natuurhistorisch.

Ontspanning vanachter je beeldscherm

De boswachters laten je op Instagram zien dat natuur overal en heel dichtbij kan zijn. Ook in Rotterdam. Verbaas je over planten die tussen de stenen een weg naar het zonlicht vinden, of over de zeldzame vogels die op fietsafstand van de stad een slaapplek vinden in Midden-Delfland.

Volg Natuurmonumenten bij Rotterdam op Instagram >

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Natuurhistorisch Museum Rotterdam: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Bij Rotterdam centraal zijn diverse betaalde parkeergarages

Aanrijdroute openbaar vervoer

Kom met het openbaar vervoer naar Rotterdam centraal. Vanuit daar is het 15 minuten lopen naar het museum. Je kunt ook de tram of metro pakken.

De route

 Startpunt

10.1 km

Wandelroute vanuit de stad naar het Rotterdams platteland