Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Buitenconcert Pianist Matteo Myderwyk speelt Veluwe suite op de Carolinahoeve

NMF Kamermuziekfestival: Buitenconcert Pianist Matteo Myderwyk speelt Veluwe suite op de Carolinahoeve

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Buitenconcert Pianist Matteo Myderwyk speelt Veluwe suite op de Carolinahoeve

Matteo Myderwyk, pianist en componist, heeft al meerdere albums op zijn naam staan en speelde o.a. op het festival Into The Great Wide Open geïmproviseerde (neoklassieke) pianomuziek. In 2022 verscheen zijn Veluwe Suite en dit album is genomineerd voor een Edison Klassiek 2023. Na de verhuizing van het drukke Amsterdam naar de Veluwe, kreeg hij inspiratie tijdens zijn dagelijkse wandelingen. Met zijn Suite wenst hij luisteraars een dromerig moment toe, verlangend naar een mooi moment in de natuur. De Carolinahoeve, op de Veluwe, is de perfecte plek om dit te ervaren. Van het NMF heeft Matteo thuis een Kawai-vleugel staan.

Programma

Matteo Myderwyk, piano

M. Myderwyk: Veluwe Suite (2022)
1. Prélude
2. Fidèle
3. Tristes
4. Calme
5. Sincère
6. Cédez
7. Lointain
8. Kyrie

Eindeloze vergezichten

In Nationaal Park Veluwezoom vind je haast ongerepte natuur met bossen, zandverstuivingen,  landgoederen en heideheuvels tot aan de horizon. In alle jaargetijden een prachtig decor voor een bezoek aan de natuur! In dit natuurgebied ligt al meer dan 250 jaar een hoeve verscholen waar bezoekers heerlijk kunnen verblijven, De Carolinahoeve. Gelegen langs verbindingswegen lag De Carolinahoeve lang geleden (1851) als pleisterplaats op een open plek in het bos. Destijds was het een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen. Een uniek rustpunt is het nog steeds; het ligt midden in de natuur en is alleen bereikbaar te voet, te paard of per fiets. Tijdens het Kamermuziekfestival kun je in de open lucht genieten van een concert in een prachtige omgeving.

Praktische informatie

  • Het concert vindt plaats in de open lucht. Houd de weersvoorspelling in de gaten en denk aan warme kleding of een sjaal.
  • De Carolinahoeve is autovrij. Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van de Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. U kunt vanaf de parkeerplaats samen met de boswachters van Natuurmonumenten naar de Carolinahoeve wandelen. Deze begeleide wandeling start om 14:00 uur. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de Carolinahoeve lopen, het is vanaf de parkeerplaats ongeveer 25 minuten lopen naar De Carolinahoeve.
  • Deze locaties is niet/slecht toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid