Nieuws van de boswachter

Opening Zevenheuvelenroute Veluwezoom

06 juni 2018 | Susanne Blommaert

Op donderdag 14 juni wordt een nieuwe hardlooproute door Nationaal Park Veluwezoom officieel geopend. Het is de Zevenheuvelenroute Veluwezoom, een samenwerking tussen de Stichting Zevenheuvelenloop en Natuurmonumenten. Hou je van hardlopen door de natuur? Dan ben je van harte uitgenodigd om aan te sluiten! De route van 7,5 km wordt om 19.15 officieel geopend en aansluitend in diverse snelheidsgroepen afgelegd. De hele route is gemarkeerd met paaltjes.

Zevenheuvelenroute Veluwezoom

In het kort

  • Donderdag 14 juni a.s.
  • Parkeerplaats Lappendeken, Diepesteeg in De Steeg
  • 19:15 officiële opening
  • Aansluitend hardlopen o.l.v. TrailXPerience

Uitbreiding

De route door Nationaal Park Veluwezoom is aangelegd door Natuurmonumenten met de eigenvervoersbijdrage van deelnemers die met de auto naar de Stevensloop, de Marikenloop en de NN Zevenheuvelenloop zijn gekomen. Naast de 7,5 kilometer ronde wordt er in het najaar een 15 kilometer ronde toegevoegd. De routes kunnen ook gecombineerd worden, waardoor een 22 kilometer-lange uitgepijlde route ontstaat.

Netwerk

Eerder werden hardlooproutes van 5 en 10 kilometer aangelegd in bosgebied Heumensoord aan de zuidrand van Nijmegen. Ook de komende jaren is Natuurmonumenten het goede doel van de Zevenheuvelenloop en wordt het Zevenheuvelenroute-netwerk verder uitgebreid.

Zie ook: 

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo