Ga direct naar inhoud

Beleef de winter op Marker Wadden

Beleef de winter op Marker Wadden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 35,00
  • Ledenprijs€ 24,50
Activiteit

Beleef de winter op Marker Wadden

Ga je mee naar Marker Wadden? Het haveneiland is ook in de winter te bezoeken en deze heerlijk rustige periode leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. De excursieleider neemt je mee voor een wandeling van 1,5 uur en vertelt onderweg alles over de ontstaansgeschiedenis van Marker Wadden, de aanleg en de natuurontwikkeling die je om je heen ziet. 

De excursie

Welkom op het in het najaar en in de winter zo rustige Marker Wadden! De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag anders en als je goed oplet zul je zien dat er ondanks de kou veel vogels verblijven. Deze wintergasten kom je onderweg ongetwijfeld tegen. Je vaart naar het eiland en de excursieleider neemt je mee voor een  wandeling van ongeveer 1,5 uur. Daarna heb je nog even te tijd voor jezelf.

Met de boot naar Marker Wadden (prijs is inclusief overtocht)

In de haven van Lelystad stap je aan boord van de veerdienst. De boot vertrekt om 09.30 uur en als je na drie kwartier varen op het eiland bent begint de excursie. Om 14.00 vaar je terug naar Lelystad. Let op: in tegenstelling tot de lange wandelexcursies zit bij dit arrangement geen horeca inbegrepen. 

Voor wie?

Deze excursie is geschikt voor een breed publiek, ook voor kinderen of mensen die aan een rolstoel gebonden zijn. Houd je van een lange wandeling? Kies dan voor één van de lange wandelexcursies die dit najaar en winter op het programma staan. 

Praktische zaken

  • Neem een verrekijker mee als je die hebt! Een camera kan natuurlijk ook.
  • Zorg dat je op tijd op de boot bent, want die vertrekt stipt om 09.30 uur. Kijk hier waar je het beste kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de boot.
  • Trek stevige wandelschoenen aan en houd rekening met het weer. Trek warme kleding aan.
  • Neem iets te drinken en te eten mee. 
  • Bij zeer slecht weer vaart de boot niet. Of er bij slecht weer gevaren wordt is een besluit van de kapitein. In dat geval ontvang je een dag van tevoren bericht en wordt het geld voor de activiteit (boottocht en excursie) zo snel mogelijk terug op jouw rekening gestort.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid