Ga direct naar inhoud
Rolstoel met begeleider

Korte wandeling & lezing op Marker Wadden

  • Rolstoel met begeleider

Korte wandeling & lezing op Marker Wadden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 45,00
  • Ledenprijs€ 31,50
Activiteit

Korte wandeling & lezing op Marker Wadden

Ga mee naar Marker Wadden en beleef het mooie, winterse landschap. Het doet haast desolaat aan, Marker Wadden in de winter. Rust, ruimte, de elementen die vrij spel hebben, voor wie Marker Wadden in het voorjaar en in de zomer kent is het haast een surrealistische ervaring. De excursieleider neemt je mee voor een korte wandeling van ongeveer 1 uur, zodat je een mooie indruk krijgt van het gebied. Het verhaal gaat verder in het eilandpaviljoen, waar je rustig zit en de excursieleider je meer leert over de aanleg van de eilanden en het natuurherstel, maar zeker ook over al het moois dat er de afgelopen jaren tot bloei is gekomen. 

Met de boot naar Marker Wadden (prijs is inclusief overtocht)

In de haven van Lelystad word je opgewacht door de excursieleider. De boot vertrekt om 09.30 uur en als je na drie kwartier varen op het eiland bent begint het excursieprogramma. Als na af loop van de lezing de soep op is heb je nog wat tijd voor jezelf, voordat je om 14.00 terug vaart naar Lelystad.

Voor wie?

Deze excursie is geschikt voor minder validen, senioren of mensen die simpelweg niet houden van lange wandelingen maar wel van de natuur.

De excursie is inclusief overtocht met de veerdienst en arrangement met koffie, thee of warme chocomel voorafgaand aan het programma en een kop warme soep na afloop.

Praktische zaken

  • Neem een verrekijker mee als je die hebt! Een camera kan natuurlijk ook.
  • Zorg dat je op tijd op de boot bent, want die vertrekt stipt om 09.30 uur. Kijk hier waar je het beste kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de boot.
  • Trek stevige wandelschoenen aan en houd rekening met het weer. Trek warme kleding aan.
  • Neem iets te drinken en te eten mee. Je krijgt koffie, thee en warme chocomel vooraf en soep na afloop, maar het is handig om ook iets mee te nemen.
  • Bij zeer slecht weer vaart de boot niet. Of er bij slecht weer gevaren wordt is een besluit van de kapitein. In dat geval ontvang je een dag van tevoren bericht en wordt het geld voor de activiteit (boottocht en excursie) zo snel mogelijk terug op jouw rekening gestort.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid