Wandelen

Vogels kijken op Marker Wadden

Vogels kijken op Marker Wadden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 45,00
 • Ledenprijs€ 31,50

Volgeboekt

Activiteit

Vogels kijken op Marker Wadden

‘Ik heb hem!’ Als je een mooie vogel hebt gespot overheerst een gevoel van euforie. Speuren naar vogels is hartstikke leuk en als je samen met de gids over Marker Wadden wandelt valt er enorm veel te zien. Deze excursie is bij uitstek geschikt voor de beginnende vogelaar.

Op vogelexcursie

Marker Wadden is een nieuw natuurgebied dat volop in ontwikkeling is. Vogels weten de nieuwe eilanden in het Markermeer al heel goed te vinden en een groot deel van het jaar is het op het eiland een gekwetter van jewelste. Een bonte mix van gevestigde soorten, pioniersvogels en trekvogels domineert het nieuwe land. 

Met de boot naar Marker Wadden (prijs is inclusief overtocht)

In de haven van Lelystad word je opgewacht door de excursieleider. De boot vertrekt om 09.30 uur en als je na een half uur varen op het eiland bent begint de vogelexcursie. Het is altijd weer spannend wat je tegenkomt. De zeearend die op zoek is naar een lekker maaltje? De kluut met zijn bijzondere snavel? Of de baardmannetjes, verscholen in het riet? Na een wandeling van ongeveer 2,5 uur brengt de excursieleider je terug naar de nederzetting. Je hebt nog ruim een uur de tijd om nog wat te wandelen of iets te drinken op het terras van het eilandpaviljoen. Om 14.30 vaar je terug naar Lelystad. 

Grijp deze kans en ga mee met één van de eerste vogelexcursies op Marker Wadden! (Tip: vergeet vooral je verrekijker niet.) 

Voor wie? 

 • Deze excursie is bedoeld voor beginnende vogelaars. De prijs voor deze activiteit is inclusief overtocht met de boot en vogelexcursie. 
 • Deze excursie is helaas niet geschikt voor jonge kinderen en minder validen. 

Praktische zaken

 • Neem een verrekijker mee! Een camera kan natuurlijk ook. De excursieleider heeft een telescoop mee, waar de groep onderweg gebruik van mag maken. 
 • Zorg dat je op tijd op de boot bent, want die vertrekt stipt om 09.30 uur. Kijk hier waar je het beste kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de boot. 
 • Trek stevige wandelschoenen aan en houd rekening met het weer. Op Marker Wadden kan de zon flink branden, maar een frisse wind of een regenbui is ook zeker mogelijk. 
 • Neem iets te drinken en te eten mee. Op het eiland is een paviljoen met een kleine kaart, maar het is vanwege de beschikbare tijd het handigste als je zelf iets meeneemt. 
 • Bij zeer slecht weer vaart de boot niet. Of er bij slecht weer gevaren wordt is een besluit van de kapitein. In dat geval ontvang je een dag van tevoren bericht en wordt het geld voor de activiteit (boottocht en excursie) zo snel mogelijk terug op jouw rekening gestort.

 

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  logo