Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Lunch & buitenconcert van The Hi-Stakes met rhythm & blues op de Carolinahoeve

NMF Kamermuziekfestival: Lunch & buitenconcert van The Hi-Stakes met rhythm & blues op de Carolinahoeve

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 42,00
  • Ledenprijs€ 34,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Lunch & buitenconcert van The Hi-Stakes met rhythm & blues op de Carolinahoeve

De Carolinahoeve in het Nationaal Park Veluwezoom was een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen. Daar strijken nu avontuurlijke musici neer om hun eigen composities ten gehore te brengen. Het is rhythm & blues, de jaren vijftig en zestig. Van boogaloos tot ballads. Muziek om u als passant op te zwepen en op te warmen voor de rest van uw wandeling. Dit programma geeft u ongetwijfeld hernieuwde energie!

Multi-instrumentalist en zanger Sam Ghezzi brengt met zijn compagnons de zoete sound van blues ballads en de swingende songs van explosieve old school rhythm 'n blues, met teksten vol passie en ironie. De combinatie van twee tenorsaxofoons geven een heel eigen timbre en een unieke klank. De Mexicaanse contrabassist César Puente bespeelt uit de NMF-collectie een René Zaal-contrabas (Bemmel, 2000).

Programma

Sam Ghezzi Quintet

  • Sam Ghezzi, zang & tenorsaxofoon
  • Frank Groenendijk, tenorsaxofoon
  • Fabian Vang-Lauridsen, gitaar
  • César Puente, contrabas
  • Joe Korach, percussie

Concerten in de openlucht

Tijdens het Kamermuziekfestival kun je genieten van een concert in een prachtige omgeving. Dit ticket combineert een uniek concert in de buitenlucht met een heerlijke heerlijke lunch (Carolina special en koffie/thee/frisdrank) bij de Carolinahoeve na het concert.

Eindeloze vergezichten

In Nationaal Park Veluwezoom vind je haast ongerepte natuur met bossen, zandverstuivingen,  landgoederen en heideheuvels tot aan de horizon. In alle jaargetijden een prachtig decor voor een bezoek aan de natuur! In dit natuurgebied ligt al meer dan 250 jaar een hoeve verscholen waar bezoekers heerlijk kunnen verblijven, De Carolinahoeve. Gelegen langs verbindingswegen lag De Carolinahoeve lang geleden (1851) als pleisterplaats op een open plek in het bos. Destijds was het een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen. Een uniek rustpunt is het nog steeds; het ligt midden in de natuur en is alleen bereikbaar te voet, te paard of per fiets. Tijdens het Kamermuziekfestival kun je in de open lucht genieten van een concert in een prachtige omgeving.

Praktische informatie

  • Het concert vindt plaats in de open lucht. Houd de weersvoorspelling in de gaten en denk aan warme kleding of een sjaal.
  • De Carolinahoeve is autovrij. Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van de Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. U kunt vanaf de parkeerplaats samen met de boswachters van Natuurmonumenten naar de Carolinahoeve wandelen. Deze begeleide wandeling start om 10:00 uur. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de Carolinahoeve lopen, het is vanaf de parkeerplaats ongeveer 25 minuten lopen naar De Carolinahoeve.
  • Deze locaties is niet/slecht toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid