De Carolinahoeve

In het natuurgebied Veluwezoom ligt al meer dan 250 jaar een hoeve
verscholen waar bezoekers kunnen verpozen. Onlangs verbouwde Natuurmonumenten de hoeve en verwelkomde de nieuwe ondernemers.

zwijn
Carolinahoeve voorzijde

Carolinahoeve luiken voorzijde

Samenwerking

Inmiddels staat bij Maarten en Tineke zeven dagen per week de koffie klaar voor fietsers en wandelaars van Nationaal Park Veluwezoom.

Natuurmonumenten heeft alle vertrouwen in de samenwerking. Boswachter José Lamain: 'Het gedachtegoed van de nieuwe ondernemers sluit naadloos aan op de weg die Natuurmonumenten in is geslagen. Natuurlijke uitstraling in concept, maar vooral ook op je bord. Duurzaamheid, lekker eten en tegelijkertijd nog wat leren over de natuur, dat wil toch iedereen. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat de horeca in de gebieden voeding verstrekt, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met mens en natuur. En dat zit bij deze ondernemers wel goed, de voorliefde voor de natuur zit in hun DNA. Maarten, Tineke en hun team serveren niet alleen lekker en duurzame voeding, het zijn ook ware ambassadeurs voor de natuur’.

wil je weten wat er op het menu staat? Neem dan alvast een kijkje op de nieuwe menukaart.

Gebouw en omgeving

'De Carolinahoeve is niet alleen een plek waar onze bezoekers prettig kunnen verblijven, ook voor onze bosbewoners is deze locatie van grote waarde. Dat willen we graag zo houden en waar mogelijk verbeteren'.

 

Vleermuisinvliegopening in de gevel

Natuurmonumenten maakt het gebouw extra geschikt als verblijfplaats voor vleermuizen en zaaide het erf in met een kruidenrijk bloemenmengsel. Het mengsel bevat soorten zoals, Muizenoortje, Gewoon biggenkruid en Hazenpootje. Soorten die tot de verbeelding spreken en bijdragen aan geschikt leefgebied voor insecten, zoals de wilde bij.

Schotse hooglanders

Meer weten over de Carolinahoeve en haar (mede)bewoners? 

Kom zelf het resultaat bekijken. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er boswachters aanwezig. Ze vertellen graag over de Carolinahoeve en haar omgeving. Loop bijvoorbeeld spontaan mee met een korte wandeling. Ben je tussen de 4 en de 9? Doe de Bzzz speurtocht en leer meer over insecten en andere kriebelbeestjes. Knutsel na afloop je eigen insectenhuis.

Logo Carolinahoeve

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

logo