Nieuws van de boswachter

Zondag bij RTL 4: Ontdek Veluwezoom met Caroline Tensen

14 maart 2018 | Susanne Blommaert

Herten spotten, hardlopen met je hond, een schaap scheren: Caroline Tensen deed het allemaal. Beleef Nationaal Park Veluwezoom met haar mee tijdens het TV-programma Bestemming… Veluwezoom, zondag om 23:30 uur bij RTL 4.

Caroline Tensen ontdekt Nationaal Park Veluwezoom

Twee dagen duurden de opnames in de weelderige, zomerse natuur van Veluwezoom afgelopen juli. Verschillende boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten lieten Caroline zien wat er allemaal gebeurt in het weidse natuurgebied bij Arnhem. Maar ook, wat er níet gebeurt, want op Veluwezoom vind je genoeg verstilde, ongerepte plekjes.

Bestemming... Veluwezoom | Natuurmonumenten

Caroline nam haar hondje mee op pad. Al fietsend met boswachter Dick van Kooi - het hondje in de stuurmand - genoot ze van de natuur en de mensen die ze tegenkwam. Zo hielp ze een handje mee met de vrijwilligers op landgoed Beekhuizen, schoor ze een schaap van de Rhedense schaapskudde en ging ze herten spotten met boswachter Jan Potkamp. Ze overnachtte op een fraaie camping aan de rand van het nationale park. Ze genoot met volle teugen en ontdekte dat er heel wat komt kijken bij het beheer van zo’n groot natuurgebied. Dat heel veel mensen dit samen mogelijk maken, met dank ook aan de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Het bezoek werd afgesloten met het overhandigen van een cheque van € 25.000 aan Dick van Kooi. Deze extra bijdrage, namens de deelnemers van de Postcode Loterij, is bestemd voor de Veluwezoom. Hiermee kan Natuurmonumenten de wandel- en fietsmogelijkheden in Nationaal Park Veluwezoom nog verder verbeteren. Beleef Carolines ontdekkingstocht door Veluwezoom met haar mee. Kijk zondag om 23:30 uur naar Bestemming… Veluwezoom op RTL 4.

Bekijk de aflevering terug

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo