Word lid
Mountainbiken

MTB-route Zuidoost-Veluwe

MTB-route Zuidoost-Veluwe

48 km

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Mountainbiken

MTB-route Zuidoost-Veluwe

Een prachtige, uitdagende MTB-route van bijna 50 km door een heuvelachtig stukje Nederland.

Deze uitdagende MTB-route van ruim 48 km is in het veld gemarkeerd met gele bordjes met daarop een zwart driehoekje en twee zwarte rondjes. Zie ook deze pdf voor een meer gedetailleerde kaart van MTB-paden in Nationaal Park Veluwezoom. Deze kaart toont ook de verschillende afkortmogelijkheden van de route.

Individuele rijders moeten een MTB-vignet hebben. Deze is ook geldig in het Bergherbos en de Loonse en Drunense Duinen. Groepen kunnen een evenementenvergunning aanvragen via T (026) 495 90 90.

Bestel hier je vignet >>

Vrijwillig boswachter Jan Ouwersloot over deze route:

“Je hebt een gigantische variatie in Nationaal Park Veluwezoom. Er zijn hier volop uitdagende klimmetjes, je hebt een prettige afwisseling van bos, stuifzand en uitgestrekte heidevelden. Het is geen kunstmatig aangelegde route, de natuur is het decor. Als je geluk hebt, kom je zelfs wild tegen!

Als je niet conditie wilt trainen maar gewoon genieten kan je door de verschillende afsteekroutes ook kleinere stukken fietsen en lekker van de omgeving genieten.

Een groot pluspunt van Veluwezoom is wat mij betreft, dat er lekker veel kilometers mtb-route liggen. Je kan helemaal los gaan.”

Tip van Jan

“Veel mtb'ers starten bij het bezoekerscentrum in Rheden. Begrijpelijk, want het is een mooie plek met voorzieningen! Nadeel daar is, dat het er in het weekend soms ontzettend druk is. Ik zou zeggen, ontdek ook de andere ‘ingangen’ van Veluwezoom, in Laag-Soeren of Dieren. Deze startpunten zijn goed bereikbaar en van daaruit zit je zó op de route.”

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Brasserie Veluwezoom: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanaf de A12 (Utrecht - Arnhem) ten oosten van Arnhem op het knooppunt Velperbroek de afslag Zutphen. Daarna afslag Velp. Volg verder de borden Veluwetransferium Posbank. Komende vanaf Doesburg/Dieren volg je de borden vanuit De Steeg.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Vanaf het station en vanaf de bushalte bij pannenkoekenhuis Strijland is het 10 minuten lopen. Volg de borden 'bezoekerscentrum'.

De route

 Startpunt

Nationaal Park Veluwezoom Brasserie Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom

Wat wij hier doen

Wat doen wij hier

Natuurmonumenten houdt Nationaal Park Veluwezoom al ruim honderd jaar in topconditie. We zetten runderen, paarden en schapen in om heide en stuifzandgebieden open te houden. In het bos krijgen inheemse bomen de ruimte. Op landgoederen onderhouden we lanen, weides en waterpartijen. Zo creëren we ideale omstandigheden voor onze planten en dieren. De komende jaren besteden we aandacht aan de wegen en paden van de Veluwezoom. Zo blijft dit drukbezochte natuurgebied in de toekomst goed toegankelijk voor verschillende gebruikersgroepen. De natuur staat hierbij voorop, want natuur beschermen is en blijft ons belangrijkste doel.

Word lid
48 km

MTB-route Zuidoost-Veluwe