Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wegen en paden

Natuurmonumenten verbetert de wegen en paden van Nationaal Park Veluwezoom. Het project is bijna afgerond.

Wandelpaden Posbank

Actueel: lees voor je bezoek aan de natuur deze info i.v.m. het coronavirus.

 

Wandelen

* Je vindt hier een kaart met de gekleurde pijltjesroutes in Nationaal Park Veluwezoom er op. Deze wandelingen variëren in lengte van zo'n 2 tot maximaal 9 km, zijn rondwandelingen (eindigen op de plaats waar ze gestart zijn) en zijn aangegeven met de klok mee.

* Je kunt ook een beschreven route downloaden op deze site

* Of download de app NatuurRoutes op je smartphone voor een routebeschrijving terwijl je wandelt

* Of maak gebruik van het knooppunten-netwerk van Routebureau Veluwe dat is aangelegd.

Wat?

Waarom?

Nationaal Park Veluwezoom is van oudsher een druk bezocht natuurgebied. Om de bezoekers ook in de toekomst goed te kunnen blijven ontvangen, werkt Natuurmonumenten aan verbetering van het stelsel van wegen en paden in het gebied. Doelen zijn:

  • Kwetsbare gebieden of soorten zoveel mogelijk ontzien
  • Waar het kan, aparte paden voor verschillende doelgroepen
  • Duidelijker aangeven wie waar terecht kan

Door de paden slimmer neer te leggen, kunnen de beheerkosten beperkt blijven.

Natuurmonumenten werkt in het Wegen- en padenproject zoveel mogelijk samen met vertegenwoordigers van alle gebruikersgroepen.

Recente kaarten:

We pakken het stap voor stap aan. Dat betekent dat we in de overgangsfase op kaart zo goed mogelijk laten zien wat de stand van zaken is. Raadpleeg daarom voor vertrek de meest recente kaart:

Let op

We doen ons best om de kaarten zo nauwkeurig mogelijk met de situatie in het gebied overeen te laten komen. Toch kan het gebeuren dat er kleine verschillen ontstaan, hiervoor vragen we begrip. Volg altijd de aanwijzingen in het veld.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Veluwezoom
  • Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden (GD)
  • (026) 497 91 00
  • [email protected]
  • Verlaat de parkeerplaats bij de gele bebording. De ingang van het bezoekerscentrum bevindt zich direct voorbij de vlaggen.

logo